Google Haritaları Cebinizde!

BenQ-Siemens, Avrupa’daki cep telefonu kullanıcılarının UMTS telefonlardan hızlı ve kolay şekilde Google haritalarına ulaşabileceklerini duyurdu.

Google Haritaları Cebinizde!

Sözkonusu hizmet sayesinde, kullanıcılar, restaurantlar galeriler, mağazaları gibi mekanları bulmalarına yardımcı olan Google Haritaları ile Google Earth’un bölge detaylarına, entegre arama sonuçlarına, haritalar ve uydu görüntülerine direk cep telefonlarları üzerinden ulaşılabilecek.

Tüketicilere zengin ve ulaşılabilecekleri içerik sağlamak adına işbirliklerine girişen BenQ-Siemens, dünyanın en iyi arama motorlarından Google ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile en son UMTS cihazları üzerinden mobil kullanıcılara Google Haritalarına ulaşma imkanı sunuyor.

Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan BenQ Mobile CEO’su Clemens Joos; “ Mobil endüstrinin yeni döneminin şekilllenmesinde içerik önemli bir yer tutuyor. İnsanlar artık Inernet’ten bilgi bakmak için daha çok cep telefonlarını kullanıyor. Google ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile insanların aradıklarını hızlı ve kolay bir şekilde bulmalarına yardımcı olacağız. İnsanlar Google’ı tanıyor ve güveniyorlar, dolayısıyla da BenQ Mobile’ın mobil kullanıcılara böyle bir hizmet sunması mutluluk verici.” dedi.

Google’ın arama hizmetleri şu an HTML, XHTML, WML ve CHTML sunan arama motorları için mevcut. Mobil Google Haritalar; içerisinde harita, yerel arama, sürüş yönleri ve bas-ara fonksiyonu bulunduran interaktif J2ME uygulamalarıdır. Ürün Fransa’da “Google Maps pour Mobile”; Italya’da “Google Mappe per Mobile” ; Almanya’da “Google Maps für Handys” ve İspanya’da “Google Maps para Movil” olarak biliniyor. Google Haritalar web özellikli cep telefonu browser’ından www.google.com/gmm ziyaret edilerek indirilebilir.

Okuyucu Yorumları