Google'ı arkadaş listesinden çıkardı

Facebook, Google ile olan "ilişki durumunu" güncelledi, onu "arkadaş listesinden sildi!"

Zuckerberg'den sert açıklama!

Bir zamanlar dost sayılabilecek ikili Facebook ve Google'ın arası bozuldu. Zuckerberg'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar, son zamanlarda iyice gerilen ilişkiye tuz biber ekti.

"Google ile olan ilişkimiz, şirketlerin dostça iletişim halinde olduğu türden bir ilişki değil." şeklinde konuşan Facebook'un dahi çocuğu, böylece Google'ı artık arkadaş listesinden sildiğini göstermiş oldu. Üstelik Zuckerberg'in buna ek olarak, Google'ın "baş düşmanı" Apple'a dair yaptığı "oldukça iyi giden bir ortaklığımız var" açıklaması, sosyal ağ devinin Google hakkındaki görüşlerini iyice açığa çıkardı.

Google'ın Facebook'a alternatif olabilecek Google+ hamlesi, aslında bu noktaya gelineceğinin sinyallerini veriyordu. Bunun üzerine Facebook'un geçtiğimiz günlerde Graph Search ile kendi arama motorunu kurması, artık ikilinin konuşacak ortak bir şeyinin kalmadığını gösterdi.

Diğer yandan Google CEO'su Larry Page'in, Facebook için "sundukları ürünlerde gerçekten çok kötü iş çıkarıyorlar" açıklaması, kopma noktasına gelen ilişkinin tekrar gözden geçirilecek bir yanının dahi kalmadığını kanıtlamış oldu.

Okuyucu Yorumları