Google'ı bitirecekti, ama biten o oldu!

Google'ı bitirmek için yola çıkan bu arama motorunun son kırıntıları da artık Google'ın elinde!

Google'ı bitirecekti, ama...

İlk olarak 2008 yılında ortaya çıktığında Cuil çok büyük bir ses getirmeyi başarmıştı. Kurucuları arasında arama konusunda uzman eski Google çalışanlarının yanı sıra eski IBM çalışanlarının da bulunması, çok erken dönemde çok ciddi yatırımlar alması Cuil'i kısa sürede son derece popüler hale getirdi. Google'dan çok daha iyi bir arama motoru yapmak için yola çıkan Cuil'in yolculuğu ise uzun sürmedi.

2008'in en başarılı yeni girişimlerinden biri olarak lanse edilen Cuil, bazı ortakların ayrılması, arama algoritmasının isteneni verememesi gibi nedenlerden dolayı 2010 yılında kapandı. Bu sırada eski Google çalışanı kurucularından biri çoktan Google'a dönmüştü bile.
Cuil'in ardından sa geriye başvuru onayı bekleyen 7 patent başvurusu kaldı. Genellikle arama teknolojileri ve arama sonuçları arayüzü ile ilgili olan bu patentler ise kaderin ilginç bir cilvesi olarak geçtiğimiz günler içerisinde Google'a kaldı.

Yakında Google'ı bitirmek için yeni bir arama motoru ortaya çıkar mı bilemiyoruz ama çıkacaksa bile en azından başlangıç yatırımlarında Cuil kadar şanslı olmayacağı kesin...

Okuyucu Yorumları