Google'ı vuran yanlışlık!

Google'ın hiç beklemediği bir anda yaşanan bu hata, internet devini öyle kötü vurdu ki...

Google'ı vuran yanlışlık!

Öyle görünüyor ki dışarıdan bakıldığı zaman mükemmeli başarıyormuş gibi gözüken firmalar, çoğu zaman büyük zorluklara göğüs geriyorlar. Bu durumun en net şekilde görüldüğü durumlardan bir tanesi de, Google'ın geçtiğimiz gün "kazayla" açıklanan finansal durumunda yaşandı.

Google'ın henüz yayınlamayı düşünmediği son çeyrek raporu yanlışlıkla erken açıklanınca olanlar oldu. Rapora göre Google, son çeyrekte önemli bir gelir kaybı yaşamış durumda.

Yanlışlıkla açıklanan ve bir anda Google'ın elini kolunu bağlayan rapor, piyasalarda panik havası yaratmak için yeterli oldu. Google'ın hisseleri, Perşembe günü itibariyle önemli bir düşüş yaşadı.

Google'ın çalıştığı ticari yayın firması RR Donnelley, gereğinden erken bir açıklama yaparak bu duruma çanak tutmuş oldu. Açıklamanın ardından "NASDAQ"da, yani Amerikan borsasında Google ile ilişkili tüm alım satımlar durduruldu.

Google'dan yapılan açıklama ise, durumu doğrular nitelikteydi: "Şimdilik NASDAQ üzerindeki ticaretimizi durdurduk ama gereken finansal bilgiler tam anlamıyla yerli yerine oturduğunda işlemlerimize devam edeceğiz."

Okuyucu Yorumları