Google için şok kapatma talebi

YouTube'un ardından arama motoru Google da Türkiye'de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya...

Google'a kapatma talebi!

Atatürkçü Düşünce Derneği, Google'da "Kemalizmin karın ağrısı" yazılarak ulaşılan sitede, Atatürk'e ağır hakaretler içeren ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'na suç duyurusunda bulundu.

Arama motoru yöneticilerinin cezalandırılması ve Google'ın Türkiye'de erişime kapatılması istenen dilekçede, "Kemalizmin karın ağrısı" yazılarak ulaşılabilen ana başlıklarda, Türkiye'nin kurucusu Atatürk'e kişilik hakları dahil, her alanda hakaret edildiği kaydedildi.

Söz konusu yayınların kimler tarafından yapıldığının tespit edilemediği belirtilen dilekçede, "Ancak söz konusu sayfanın sonuna sitenin Google tarafından desteklendiği" yer alıyor.

Atatürk'ü Koruma Kanunu başta olmak üzere, TCK ve ilgili maddelere aykırı olarak yayın yapan sitenin sorumlularının tespit edilerek, cezalandırılması ve bu sitenin de acilen yayınlarının durdurulması ve kapatılmasını talep ediyoruz" denildi.

Görünüşe göre dava hem arama motoru Google'a, hem de Google'ın, bahsi geçen siteye ev sahipliği yapan alt sitesine yönelmiş durumda. Davada hem söz konusu sitenin kapatılması isteniyor, hem de arama motorunun, bu siteyi gösterdiği ve siteye hosting hizmeti verdiği gerekçeleriyle kapatılması talep ediliyor.

Paylaşım sitesi "YouTube"a erişim de, Atatürk'e hakaret içeren görüntüler bulunduğu gerekçesiyle süresiz olarak yasaklanmıştı. Ankara Basın Savcılığı, Atatürk'e hakaret içeren görüntülerin sadece Türkiye veri tabanında kaldırıldığı gerekçesiyle erişime izin vermemişti.

Okuyucu Yorumları