Google, IE9'u kandırıyor mu?

Microsoft'tan Google'a çok sert suçlama: "Internet Explorer 9'u kandırıyorsunuz ve..."

Google, IE9'u kandırıyor mu?

GÜNCELLEME: Google, Microsoft'un suçlamalarına resmi cevap yayınladı... Tıklayın...

Geçtiğimiz hafta Google'ın Apple Safari web tarayıcısında kullanıcıları izlemeye yönelik bir kod kullanmasının ortaya çıkmasının ardından Microsoft, Google'a yüklenmişti. Google ise yanlış anlaşıldığını söylemiş ve kodu devre dışı bırakmıştı. Ancak Microsoft, IE blog'unda yayınladığı bir yazıda Google'a tekrar, ancak bu sefer daha güçlü bir şekilde yüklendi.

Internet Explorer geliştirici blog web sitesinde yayınlanan gönderide Microsoft, Google'ın "IE'deki P3P gizlilik koruma özelliğini atlattığını" söylüyor ve ekliyor: "Google'ın kullandığı atlatma mekanizması farklı olsa da sonuç, Google'ın Apple'ın Safari web tarayıcısındaki gizlilik koruma özelliklerini atlatmasına benzerlik taşıyor."

Microsoft yöneticisi Dean Hachamovitch, durumu teknik açıdan şöyle açıklıyor: "...Google, P3P spesifikasyonundaki bir detaydan faydalanarak kullanıcının çerez tercihlerini atlatıyor. P3P spesifikasyonu, tarayıcılara belirtilmemiş tüm ilkeleri yok saymalarını bildirir. Google, tarayıcıya Google'ın çerezleri ve kullanıcı bilgilerini nasıl kullandığını bildiremeyen bir P3P ilkesi yolluyor. Google'ın P3P ilkesi, aslında P3P ilkesi olmayan bir ifade."

Yazıda IE9'un İzleme Koruması (tracking protection) özelliğinin Google'ın kodundan etkilenmediği de söyleniyor ve bir İzleme Koruması listesine abone olunması öneriliyor.

Bakalım Google, bu suçlamalara nasıl bir yanıt verecek.

Okuyucu Yorumları