Google'ın +1 düğmesi artık herkese açık!

Google, aramaları 'sosyal' yapacak yeni özelliğini tüm dünyaya sundu! İşte yenilikler ve detaylar...

Google "+1" dedi!

Twitter'ın üçüncü parti sitelere eklediği 'Takip et' özelliğinin sadece bir gün ardından Google da Mart ayında burada sizlere tanıttığımız '+1' özelliğini üçüncü parti sitelerde kullanıma açmaya başladı.

Google, Çarşamba günü blog'unda yaptığı açıklamada +1'i tüm internete açtıklarını duyurdu. Şirket, +1 ortaklığı kurduğu birkaç sitenin olduğunu ve düğmelerin yakında bu sitelerde belireceğini söyledi. Bunun yanında Google; Android Market, YouTube ve Product Search gibi hizmetlerine de yeni düğmelerini ekliyor. Google blog'unda yapılan açıklamaya göre:

'Tek tıklamayla bir yağmurluğu, haberi veya bilim kurgu filmini arkadaşlarınıza ve dünyanın geri kalanındaki kişilerinize önerebileceksiniz.' 'Bağlantılarınız bir dahaki aramalarında, sonuçlarında size ait +1'leri direkt olarak görebilecekler, bu halde önerileriniz onlara yardımcı olacak.'

+1 nasıl kullanılıyor, Twitter'daki yenilik

+1 nasıl kullanılıyor, Twitter'daki yenilik
Bakalım bu düğme, Facebook'un 'beğen' düğmesi karışısında ne yapacak...

Google, Çarşamba günü '+1' özelliğini artık webmaster'ların da kullanabileceğini duyurdu. Özellik şu an Google'da İngilizce dildeki aramalarda etkin bulunuyor. Arama sonuçlarını önermek isteyen kullanıcıların Google'ın deneysel arama sitesini etkinleştirmesi gerekiyor. Arkadaşlarınızın ve kişilerinizin önerilerini görmek için Google hesabınıza oturum açmış olmalısınız.

Twitter'ın tanıttığı yeni 'Takip et' özelliği ise üçüncü parti sitelerde bir düğme yoluyla gösteriliyor. Bu sayede kullanıcılar Twitter hesaplarını ziyaret ettikleri web sitelerinden direkt olarak takip edebiliyorlar. Salı günü 50'den fazla site 'Takip et' düğmesini entegre etmiş bulunuyor.

Okuyucu Yorumları