Google'ın 2012'deki iniş ve çıkışları

Google'ı havalara uçuran 7 iyi, çaresiz bırakan 7 kötü olay... Hepsi içeride...

Google'ın inişleri, çıkışları

2012 Google için ilginç, genel olarak oldukça başarılı bir sene oldu. Android'li ceplerdeki ezici başarısını sürdüren Google, tablet satışlarında büyük bir artış sağlayamasa da Nexus 7 ve Nexus 10 gibi kayda değer ürünler ortaya çıkardı. Bununla birlikte Nexus Q gibi bazı ürünlerin de çıkmasıyla tarihe karışması beklendiğinden çabuk gerçekleşti. İşte Google'ın 2012'deki inişli çıkışlı anları.

2012'de Google'ın en iyi anları

1. Android cep satışları: Büyük bir başarı yakalayan Android, Samsung ve tabi ki onun Galaxy S3 cebi ile daha da yaygınlaştı.

2. Google Glass: Google Glass'ın geleceğinin olup olmadığını bilmiyoruz, ancak Sergey Brin'in onunla Google IO 2012'de görünmesiyle beraber gözlükler, herkes tarafından konuşmaya başlanmıştı.

3. Nexus 7: Kalitesiz 7 inç'lik Android tabletlerden bıkan Google, işe el atarak kendi tabletini üretti. Nexus 7 harika bir cihazdı, Kindle Fire kadar ucuz ancak ondan daha güçlüydü.

4. Nexus 10: Nexus 7 ile başarılı olan Google, 10 inç'lik tablet işine de girmeye karar verdi. 3G sürümü bulunmasa da fiyatına göre Nexus 10 da oldukça iyi bir tablet.

2012'nin en iyi ve en kötü anları

2012'nin en iyi ve en kötü anları
Nexus Q

5. Jelly Bean: Bu sene kullanıma sunulan Android 4.1 Jelly Bean (ve 4.2), akıcılığıyla ve yeni işlevleriyle mobil işletim sistemini şu ana kadarki en iyi haline ulaştırıyor.

6. Apple Maps: Apple'ın yeni iOS'daki yarı tamamlanmış Maps uygulaması, Google Maps'in ne kadar iyi olduğunun anlaşılmasını sağlamıştı.

7. Google Play: Android Market'in adını değiştirerek Google Play yapan Google, uygulama sayısında Apple'a yetişmiş durumda.

2012'de Google'ın en kötü anları

1. Nexus Q: Medya akışını kolaylaştırmayı amaçlayan Nexus Q, yüksek fiyatı ve işlevlerinin yetersiz oluşu nedeniyle ilgi çekmeyi başaramadı.

2. Nexus 4: Google'ın LG ile ortak ürettiği son cebi aslında iyi bir cep, ancak yaşanan dağıtım sorunları Google'ın başını oldukça ağrıtmıştı.

3. İngiltere vergileri: Google'ın İngiltere'de gelirlerlerini sakladığı ve hatta zarar bildirdiği ortaya çıkmıştı.

Kötü anlar: Chromebook'lar ve diğerleri

Kötü anlar: Chromebook'lar ve diğerleri
Chromebook

4. Chromebook'lar: 2013 belki de Chromebook'ların başarıyı yakaladığı bir sene olacak. Ancak Google, Chrome'lu netbook'larından beklediği başarıyı henüz elde edemedi.

5. AB ve FTC: Geçtiğimiz sene rakiplerine zarar verecek hareketlerde bulunup bulunmadığına dair bir AB incelemesi için hazırlanıyordu. Bu sene ise incelemenin tamamlanması bekleniyor.

Bu arada ABD Federal Ticaret Komisyonu da kendi incelemesini yürütüyor ve önümüzdeki günlerde kararını açıklayabilir.

6. Parçalanma: Android "parçalanma" sorununu tüm şiddetiyle yaşamaya devam ediyor. Tüm Android cihazlarını yüzde 50'si hala Android 2.3 "Gingerbread" ile çalışıyor. Son Android sürümü ise cihazların sadece yüzde 6.7'sinde mevcut.

7. Avrupa gazeteleri

Fransa, Eylül ayında Google News'dan okunan Fransız gazeteleri için Google'dan para talep ederken Alman regülatörler, benzer bir yönetmelik için Kasım'da çalışmalara başlamıştı.

Okuyucu Yorumları