Google'ın 2012 sürpriz yumurtaları!

Google ile sadece ciddi işler yapmanız şart değil! İşte Google'ın hepimizi eğlendiren 9 sürprizi!

Google bunları da yaptı!

Google, hizmetlerine ve yeniliklere büyük önem veren bir şirket de olsa, karşımıza küçük ve eğlenceli şeyler çıkarmak konusunda hiç de cimri davranmıyor. Her sene onlarca farklı doodle, çeşitli HTML5 oyunları gibi içerikler ortaya çıkaran Google, birçok "sürpriz yumurta"yı da ürünlerinin içine gizliyor. İşte bu senenin Google imzasını taşıyan sürpriz yumurtaları:

Zerg rush: İlk olarak Nisan 2012'de ortaya çıkan bu süpriz yumurtasını etkin hale getirmek için Google arama kutucuğuna "zerg rush" yazmanız gerekiyor. Ardından Google'ın "O"ları, arama sonuçlarınızı yemeye başlıyor. Yapmanız gereken, "O"lara onları öldürene kadar tıklamak.

Google Reader ninja: Google Reader'da klavyenizle şu Konami kodunu girdiğinizde soldan bir ninja çıkacak: yukarı, yukarı, aşağı, aşağı, sol, sağ, sol, sağ, b, a.

Sayı uzmanlarına: Ondalık sistemler dışındaki nümerik sistemleri seviyorsanız, Google'da "binary," "hexadecimal," veya "octal" kelimelerini aratmayı deneyin. Arama sonuçları sayısını ikilik, onaltılık veya sekizlik sistemde göreceksiniz.

Robert Moog'un 78. doğum günü

Robert Moog'un 78. doğum günü

Robert Moog'un 78. doğum günü: Moog Synthesizer'ın mucidi Robert Moog için oluşturulan bu doodle, web üzerinden müzik kaydedip paylaşmanıza izin veren harika bir araçtı.

Alan Turing'in 100. doğum günü: Modern bilgisayarlar için öncü olan İngiliz matematikçi Alan Turing'in 100. doğum günü, Google tarafından bir "Turing makinesi" ile kutlanmıştı.

Google Analytics'te gezegen raporu: 1 Nisan'ları çok seven Google, bu sene Analytics blog'unda yayınladığı bir sahte gönderide, Analytics'e "komşu yıldızlar ve gezegenler"le ilgili raporlar ekleyeceğini söylemişti.

Android Jelly Bean: Android'in her sürümünde olduğu gibi, Android 4.1 Jelly Bean'de de bir sürpriz yumurta var. Telefonunuzun ayarlarına gidin ve "Telefon hakkında"ya dokunun. "Android sürümü" üzerine birkaç kez dokunduğunduzda ekranda büyük bir "jelly bean" belirecek. Şekerin üzerine uzun dokunduğunuzda ise şekerlerel oynadığınız küçük bir oyun açılacak.

Chrome çoklu görev modu

Chrome çoklu görev modu

Chrome çoklu görev modu: Şakalardan vazgeçemeyen Google, 1 Nisan 2012'de Chrome için yeni bir "çoklu görev" modunu duyurmuştu. Bu mod, internette "birden fazla fareyle gezmenize" izin veriyordu. Duyurunun yapıldığı sayfadaki "Try Multitask Mode" düğmesine bastığınızda ekrana bir fare işaretçisi daha ekleniyor.

Google veri merkezi şakaları: Google Kuzey Carolina'daki veri merkezlerini bu sene Street View'a açmıştı. Arama devi, tabi ki merkezin içinde sürpriz yumurtalara yer vermeden geçemedi (bir Android figürü, size Rickrolling yapan bir çalışan gibi).

Okuyucu Yorumları