Google+'ın acilen eklemesi gereken 10 işlev!

Google+ Facebook'u geçmek istiyorsa, bu 10 "şeyi" mutlaka yapmak zorunda...

Google+'ın 10 eksiği!

Google+, Facebook için ciddi bir tehdit oluşturuyor mu, yoksa Google'ın önceki girişimleri gibi o da zamanla kaybolup gidecek mi? Hizmet, içeriği seçerek gönderebilme, Hangout adındaki özel toplu video görüşme özelliği ve haber akışı ile gelecek vaadediyor. Gayet temiz bir ara yüze sahip Google+'da herhangi bir reklam gösterilmiyor ancak Google'ın hizmeti kullanıma açmadan önce bazı özellikleri eklemesi gerekiyor.

Circles (Çevreler) geliştirilmeli:
Circles, sizin belirlediğiniz gruplara mesaj göndermenize izin veriyor ve çok iyi bir fikir. Google+'da gönderdiğiniz içeriği kimin görebileceğini seçebiliyorsunuz. Ancak bu biraz basit görünüyor. Her Circle için alt kategoriler sunulması ve kullanıcıları toplu halde eklemenin kolaylaştırılması faydalı bir geliştirme olacaktır.

Analytics:
Google Analytics'i icat eden bir şirketin hizmetine pek az raporlama özelliği yerleştirmesi şaşırtıcı. Yeni takipçilerinizin gündelik bir özetini görmeniz mümkün değil. Diğer kullanıcıların sizin içeriğinizi tekrar gönderip göndermediğini ve yorum yapıp yapmadığını gösteren bir bildirim de mevcut değil. Paylaştığınız bağlantılara kullanıcıların tıklayıp tıklamadığını gösteren bir işlev de hoş olabilir.

iPhone ve iPad uygulaması, arama özellikleri

iPhone ve iPad uygulaması, arama özellikleri
İnternetin en önde gelen arama motoru olan Google, bize daha kapsamlı arama seçenekleri sunmalı

iPhone ve iPad uygulaması: Android'li bir cebe sahip olan kullanıcılar Google+ uygulamasını indirebiliyor ancak iPhone ve BlackBerry kullanıcıları şu an dışlanmış görünüyor. Bu uygulamaların çok yakında çıkacağı söyleniyor. Dolayısıyla bekleyip hep beraber göreceğiz.

İlgi alanına ve işe göre arama: Google+ kullanıcıları şu an sadece ismine göre aramanıza izin veriyor. Google'ın en büyük arama sitesi olduğunu düşündüğümüzde bu biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Kişileri ortak ilgi alanlarına göre aramak hoş bir özellik olabilirdi. Şu an önceki sınıf arkadaşlarınızı veya iş arkadaşlarınızı bulmanın bir yolu yok.

Daha iyi Twitter entegrasyonu: Google+'nın kullanıcı sayısı arttıkça, özel olarak Twitter'a yazan kullanıcılar, gönderilerini Google+'ya da göndermek isteyeceklerdir. Bu talebi karşılayacak bir işlevin gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Facebook'dan veri aktarma: Kullanıcılar zamanla Facebook'daki verilerinizi Google+'ya aktarabilmek isteyeceklerdir. Facebook Friend Exporter gibi araçlar bu işlevi görse de Facebook aracı şu an engellemiş bulunuyor. Google, bir Facebook Connect özelliği ile tüm arkadaşlarınızı kendi hizmetine aktarabilmeli.

Uygunsuz içerik engellenmeli

Uygunsuz içerik engellenmeli
Özel bir mesajı yanlışlıkla herkesin görebileceği şekilde göndermek, pek de zor değil

Uygunsuz içerik engellenmeli: Şu an Google+'da kaba bir fotoğrafı yayınlamak mümkün, bu da hizmetin henüz beta aşamasında olduğunun bir işareti. Google, uygun olmayan içeriğin işaretlenebileceğini söylüyor ancak Facebook bu tür içeriği analiz etmeyi ve engellemeyi oldukça iyi yapıyor. Google'ın resim aramada kullandığı analiz özelliklerini sosyal hizmetine de taşıması gerekiyor.

Herkese açık verilerde daha çok denetim:
Google+, Facebook'a göre herkese daha açık bir sosyal ağ. İndeksleri Google'dan aratmak mümkün. Bunun denetimini sağlayabilmemiz için bir işlev sunulması gerekiyor. Örneğin sadece iş yerinize özel bir hesap oluşturup bunu aranamaz hale getirmek isteyebilirsiniz. Gizlilik şu an zayıf görünüyor ve hizmet, kullanıcıları engellemekle ilgili bazı bug'lar taşıyor.

Yanlış mesaj uyarısı: Seçtiğiniz kişilere mesaj gönderebilmek oldukça hoş bir özellik ve sunulan arayüz de oldukça kullanışlı. Ancak bu arayüzde yanlış bir mesaj göndermek oldukça kolay. Örneğin özel bir mesajı yanlışlıkla herkese açık olarak göndermeniz oldukça kolay görünüyor.

Daha çok arayüz seçeneği: Google+ şu an arayüzü değiştirmeye yönelik hiçbir seçenek sunmuyor. Google+ henüz başlangıç aşamasında ancak arayüzün biraz esnekleştirilmesi hoş bir ilave olacaktır.

Okuyucu Yorumları