Google'ın casus aracından yeni bir macera

Google'ın Street View aracının başı bir kez daha belaya girdi. İşte resimlerle bir polis macerası...

Google kenara çek!

Google'ın Street View araçlarının başı dertten kurtulmuyor. Son zamanlarda önce araç sürücüsü kovalanmış, ardından da başka bir Street View sürücüsü resmini çeken bir yayayı kovalamıştı. Fakat nispeten kolay atlatılan bu iki sorunun ardından bu kez Google'ın aracı trafik polisleri tarafından kenara çekildi. İşin güzel yanı olayın bir de görgü tanığı var...

Olaya en başından itibaren tanık olan Chris Whiteoak, gördüklerini özetle şöyle aktarıyor; "Kırmızı ışıkta duran Google aracını gördüm. Ardından bir polis otosu yaklaştı ve Google aracının kenara çekmesini istedi. Google aracı o sırada sadece otobüs, bisiklet ve taksilerin girebildiği tercihli bir yoldaydı. Işık yeşile döndü ve Google aracı kenara çekmek yerine yoluna devam etti ve polis de arkasından gitti. Biraz ilerde Google aracı sonunda bir otoparka yanaştı".

İşin daha ilginç yanı bu olay an be an Google Maps'da halen görünebiliyor. İşte Chris Whiteoak yolda yürürken (görüntüyü sola doğru çevirdiğiniz polis aracını ve tercihli yol tabelalarını da görebilirsiniz). İşte yoluna devam eden Google aracının ardındaki polis otosu. Ve işte pes etmiş Google aracı, ardındaki polis otosu ile birlikte otoparka girerken.

Okuyucu Yorumları