Google+'ın daha iyi olduğu 10 alan!

"Google+'ın Facebook'dan ve diğerlerinden ne farkı var" diyorsanız, bu 10 maddeyi mutlaka okuyun!

Google+'ın 10 büyük +'sı!

Google+, 25 milyon kullanıcısıyla belki de en hızlı büyüyen sosyal ağ olmayı başardı. Ancak Google+'ın en popüler kullanıcılarına baktığınızda, Mark Zuckerberg, Sergey Brin ve ve Larry Page gibi teknolojik isimlerden oluştuğunu görüyorsunuz.

Peki sosyal ağların çoğaldığı günümüzde neden Google+'ı kullanalım? Bu sorunun cevabını vermek biraz zor. Zira Google+'ın bazı avantajları bulunsa da, temelde diğerlerine oldukça benziyor. CNN yaptığı küçük bir ankette Google+'ı avantajlı hale getirebilecek 10 özelliği araştırmış. Google+ kullanıcılarının hoşuna giden bu özellikleri sizlerle paylaşıyoruz:

1. Çevreler: Facebook'taki karşılıklı arkadaşlık yerine "Çevreler" ile "iş arkadaşları" "aile" gibi arkadaş grupları oluşturabiliyorsunuz. Paylaşımlarınızı istediğiniz gruplarla yapabiliyor ve akışı gruplara göre görüntüleyebiliyorsunuz.

2. Gizlilik: Google+ kullanıcıları, hizmetin gizlilik ayarlarının daha kolay kullanıldığını düşünüyor. Google+ profillerinin gizli olamadığını düşündüğümüzde bu şaşırtıcı olsa da Çevreler, gizlilik yönetimini oldukça kolay bir hale sokuyor.

Uzun gönderiler, reklamsız oluşu ve diğerleri...

Uzun gönderiler, reklamsız oluşu ve diğerleri...
Google Plus'da birkaç paragraflık paylaşımlar yapmanız mümkün

3. Daha uzun ve anlamlı gönderiler: Twitter'ın cesur gönderilerle öne çıktığı bilinyor. Google+'ın yüksek karakter sınırlaması ise birkaç paragraflık yazıları yayınlamanıza izin veriyor.

4. Reklam yok: Facebook'un yıllardır reklam gösterdiği ve Twitter'ın reklamlarını artırdığı bir ortamda Google+ kullanıcıları, reklamsız bir hizmetten oldukça memnunlar.

5. Grup video sohbeti: 10 arkadaşınızla video sohbeti yapmak, Google+ ile sadece bir tık ötenizde. Facebook da video sohbeti destekliyor, ancak grup sohbeti şu an mümkün değil.

6. Farmville uyarıları yok: Google+, oyunları sinir bozucu olmaktan çıkarıyor. Akışınızda ilgisiz güncellemeler görüntülenmiyor.

7. Daha iyi fotoğraflar: Tam ekran fotoğraf galerileri ve bazı ünlü fotoğrafçıların katılımı ile Google+, bazı kullanıcılara göre fotoğraf paylaşımında lider olacak.

8. İyi destek: Google+ geliştiricileri, sorulara ve eleştirilere yenit veriyorlar.

9. Gereksiz şeyler yok: Google+ kullanıcılarına göre arayüz temiz ve estetik, dikkatinizi dağıtmıyor.

10. Google ürünleriyle entegre: Google+, Gmail, Google Calendar gibi birçok Google ürünüyle beraber çalışıyor.

Okuyucu Yorumları