Google'ın eski CEO'sundan çarpıcı açıklamalar

Her söylediği olay olan Google'ın önemli isminden yine çok konuşulacak inciler geldi...

...Ve yine konuştu!

Google'ın eski CEO'su şimdinin heyet yetkilisi Eric Schmidt The London Evening Standard'a, Google'ın gizlilik konusuna yaklaşımıyla ilgili bir röportaj verdi. Schmidt "normal" insanların gizliliği ve bilgilerinin alı koyulmasını umursamadıklarını dile getirirken, kendi deyimiyle "elit" kişilerin bu konuyu önemsediğini ve peşini bırakmadıklarını söylüyor.

Schmidt'in açıklamalarına göre, Google'da kullanıcıların yaptıkları aramalar 12 ila 18 ay arasında Google sunucularında saklanıyor ve daha sonraki zamanlarda bu aramalar isimsiz hale getiriliyor. Aslında daha önceleri aramalarınız sunucularda ebediyen el değmemiş şekilde duruyordu ancak Avrupa birliğinden gelen şikayetler üzerine saklama şartları yeniden gözden geçirilmişti.

Çoğu "normal" kullanıcının bilmediği bu duruma Almanya'dan büyük itirazlar gelmiş ve itirazlar sonucunda 250 bin evin arama sonuçları isimsiz olarak saklanmaya başlanmış. Schmidt bu, konuda "müşteri"yi haklı buluyor ve müşterinin kendi verilerinin nasıl kullanılacağına yine kendisinin karar vermesi gerektiğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları