Google'ın fiber-optik planı!

Dünyadaki tüm internet servis sağlayıcılarını unutun; Google hepsini alt etmeye geliyor olabilir...

Google'ın fiber-optik planı!

Ağ-güvenlik şirketi Arbor Network'un verilerine göre; Google, iki servis sağlayıcı hariç dünyadaki bütün sağlayıcılardan daha fazla internet alışverişinin üstesinden geliyor.

Arbor'a göre Google bir servis sağlayıcı olsaydı, dünyada bir numaraya yükselir ve büyüklüğü en üst seviye iki sağlayıcının toplamı kadar olurdu. Geçen yazın verilerine göre Google dünyanın tüm internet trafiğine %6 oranında katkıda bulundu.

Tabi buradaki fark; üst seviye servis sağlayıcılar, Google dahil olmak üzere sayısız kaynağın internet erişiminden sorumluyken, Googlenet yalnızca Google'ın internet erişimini sağlıyor.

Google'dan internet servis sağlayıcı olur mu?

Google'dan internet servis sağlayıcı olur mu?

Yine rapora göre; Google, geçen sene 36 veri merkezi ve dünyanın çeşitli yerlerinde ofisler kurduktan sonra tüketici ağlarına kendi internet trafiğinin %60'nı direk ulaştırabiliyor.

Şimdi yapması gereken tek şey o yerleri ve verileri birbirine bağlamak. İşte Google da aslında Amerika'da belirli yerlere döşeyeceği ultra hızlı fiber kablolar sayesinde 500.000 eve kadar ulaşacak ve saniyede bir gigabitlik veri iletebilen bu kabloları deneyecek. Arbor'a göre Google kendi fiber optik kablolu ağlarını kuruyor.

Google bunun sadece deneme amaçlı bir proje olduğunu ve kimseyle rekabete girmek istemediklerini belirtse de Google'ın rekabet anlayışı her zaman herkesle aynı olmayabiliyor.

Okuyucu Yorumları