Google'ın Flu Trends hizmeti Avrupa'da

Google beklenmedik hizmetlerle şaşırtmayı sürdürüyor: Yeni hizmet tam da bu mevsime göre...

Google: Hizmette sınır yok!

Google, grip salgını takip sistemi olan Google Flu Trends'i duyurdu. Avrupa'nın genelinde hizmete giren sistem, salgın hastalıkların takibinde yardımcı olacak.

Google Flu Trends, girilen aramaları takip ederek belirli bölgelerde salgın olup olmadığını anlayabilen bir hizmet. Amerika'daki denemelerde oldukça yararlı olduğu söyleniyor.

Google yaptığı açıklamada "Siz de bizim gibiyseniz muhtemelen bu yılın grip mevsiminin sizi ve çevrenizi nasıl etkileyeceğini sık sık düşünüyorsunuz demektir. Sizlere yardımcı olmak için Google Flu Trends'in 16 ülkede daha hizmete girdiğini ve Avrupa'nın çoğunu kapsadığını duyurmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz" dedi.

Google açıklamasının devamında "Siteyi 37 dilde ulaşılabilir yaptık. Grip, küresel bir tehdittir. Her yıl milyonları etkilemektedir" dedi. Şu anda Fransızlar, ülkelerinde gribin yaygın olduğu bölgeleri görebiliyorlar. İsveçliler ise ülkelerindeki grip oranının düşük olduğunu görebiliyor. Avustralya'nın durumu da çok iyi, yeşil görünen Avustralya'daki grip vakaları çok düşük durumda.

Okuyucu Yorumları