Google'ın gizlilik güncellemesi ne yapacak?

Google'ın ortalığı karıştıran, 1 Mart'ta başlayacak yeni uygulaması hakkında bilmeniz gerekenler...

1 Mart'ta neler olacak?

Google'ın 60 gizlilik belgesini bir belge içerisinde toplamak için yaptığı güncellemeler 1 Mart 2012'de etkin hale gelecek. Google, bu değişiklik ile ürünlerini daha bütünleşik bir hale getirmeyi ve farklı ürünlerindeki bilgilerinizi eşitleyebilmek için izninizi almayı amaçlıyor.

1 Mart'ta yapılacak olan değişiklikler, pek göze çarpan cinsten değişiklikler olmayacak ve Google hizmetleri aynı şekilde çalışmaya devam edecek. Ancak yeni gizlilik kuralları sayesinde Google, Google Docs, arama, e-posta gibi çeşitli hizmetlerindeki verileri birleştirebilecek ve ilginç işlevler sunabilecek.

Google, bilgilerinizi reklamcılara vermeyeceği konusunda oldukça kesin konuşuyor. Ancak bu bilgiler, Google'daki reklamlarda kullanılabiliyor. Yeni gizlilik politikasını kabul etmiyorsanız, Google'ı kullanmayı bırakmaktan başka bir seçeneğiniz ise bulunmuyor.

Google'dan gelen resmi açıklama ise haberimizin ikinci sayfasında.

İşte Google'dan gelen açıklama

İşte Google'dan gelen açıklama

Google'ın değişen gizlilik politikası hakkında yayınladığı basın duyurusunu sizlerle aynen paylaşıyoruz:

Google genelindeki 60 değişik gizlilik politikasını kaldırıp bunların yerine çok daha kısa, okunması kolay tek bir politika getirdi. Google'ın kullanıcıların daha sade ve kolay bir internet deneyimi yaşamaları için gerçekleştirilen Gizlilik Politikasının Değişimi ile ilgili açıklamanın ardından kullanıcıların bilgilerinin toplanması hakkında bazı farklı görüşlerin ortaya çıktığını tespit ettik. Bu anlamda kullanıcıların bilgilerinin toplanması ve görüntülenmesi ile ilgili kontrolleri gerçekleştirebilmeleri için Google'ın sağladığı bir dizi seçeneği ve bilgiyi dikkatinize sunmak isteriz:

1. Duyurulan değişiklikler kullanıcıların Google ile depoladıkları bilgilerin görüntülenmesinde herhangi bir farklılık yaratmayacaktır.

2. Google ile oturum açmadan arama yapılabilir, gerçek isim kullanılmadan hesap yaratılabilir.

3. Gerçekleştirilen değişiklikler kullanıcıların seçtikleri Google ürününü kullanmalarını etkilemeyecektir. Bu değişiklikler sonucunda hiç bir kullanıcı Google+ veya başka bir Google ürününü kullanmak zorunda bırakılmayacaktır.

4. Kullanıcılar Google ürünlerini bilgilerini paylaşmadan kullanabilecektir. Bunun için farklı yolları tercih edebileceklerdir:

- Google arama hizmeti kullanıcı ismi ve şifresi ile oturum açmadan da kullanılabilir.

- Kullanıcının bilgilerinin bir kısmı ya da tamamını Google hesabından kaldırılabilir.

- Kullanıcılar Reklam Tercihleri Yöneticisi aracılığı ile DoubleClick ve Gmail üzerinde kendilerine görüntülenecek reklamları kontrol edebilirler.

- Google, farklı hesaplarda yer alan bilgilerin birbirinden ayrılması için aynı anda birden fazla farklı hesapla oturum açılmasına olanak vermektedir.

- Google Dashboard ile farklı Google hesapları arasında bilgi paylaşımı kontrol edilebilmektedir.

Okuyucu Yorumları