Google'ın işletim sisteminden ne bekliyoruz?

Google'ın gizemli işletim sistemi Chrome OS'tan ne bekliyoruz? İşte Google'ın yapması gerekenler...

Chrome OS nasıl olmalı?

O her alanda adını duyurmayı başaran, dünyanın en büyük web portalı... Arama motoru olarak hayatına başlayan, ancak kendini bu alanda sınırlı tutmayan Google, hayata geçirdiği ve kullanıcılarına sunduğu binbir çeşit servis ve yazılımıyla da kullanıcılardan büyük ilgi görüyor.

Gmail'den Google Earth'e, Google Picasa'dan Chrome Web Browser'a kadar birçok popüler yazılım ve servisin mimarı olan Google, bunlar yetmezmiş gibi bir de yeni işletim sistemi Chrome'u kullanıcılarına duyurdu. Evet... Google, işletim sistemi pazarının lideri Microsoft'a karşı bir cephe daha açarak, yeni işletim sisteminin varlığını kullanıcılarına müjdeledi. Peki ama Google Chrome OS ismini taşıyacak olan bu yeni işletim sistemi, Windows, Mac OS X veya Linux'un neresinde kalacak ve kullanıcılara bu işletim sistemlerinden farklı olarak neler sunacak? Tüm bu soruların cevabına, bir önceki makalemizde fazlasıyla vermiştik.

Ancak kullanıcıların Chrome OS'tan ne gibi bir beklentisinin olduğuna değinmemiştik. Bu makalemizde, Chrome OS'tan beklediklerimizi, dört dörtlük bir Chrome OS'un nasıl meydana gelebileceğini, kullanıcıların bakış açısından makalemize yansıtmaya çalışacağız. Makalemizin devamına ulaşmak için galeri sayfalarımıza göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları