Google'ın logoları: Kim, nasıl çiziyor?

Google'ın özel logolarını kim çiziyor; nasıl çiziyor? Gelin, logoların gizemini birlikte öğrenelim.

Google logolarının gizemi!


Google'ın pek bilinmeyen özel sayfaları

Google'ın gizemli logoları

Google'ın Doodle'ları nasıl çiziliyor? Kim çiziyor hiç merak ettiniz mi? Bu logo değişiklikleri ve birbirinden ilginç logolar haberlerimize konu olmuştu.

Google'ın özel logolarının büyük çoğunluğunu çizen isim, doodle takımından Dennis Hwang. Hwang, Doodle 4 Google yarışmasının finalistleri için verdiği derste, logoları nasıl çizdiğini de anlatıyor. Bu süreci videomuzda görme şansına sahipsiniz.

Peki ama nedir bu Doodle 4 Google? Yarışma, K-12 olarak sınıflanan lise öğrencileri için düzenleniyor. Öğrenciler bu yarışmada Google'ın ana sayfası için logo çiziyorlar. "What I Wish for the World" yani "Bu dünya için dileğim" konulu bir yarışma bu. Dünyadaki değişimler ve gençlerin dünya için istekleri bu yarışmanın ana konusu.

Google, büyük düşünmenin ve hayal kurmanın önemli olduğuna ve öğrencileri de böyle düşünmeye teşvik etmek gerektiğine inanıyor. 2009 yılında kazanan logo, Teksas, Sa Antonio'daki Bernard A. Haris Jr. Lisesinde okuyan Christin Engelberth'e ait. " Benim doodle'ım "Yeni bir başlangıç" mevcut krizde yeni buluşların yapılmasına yönelik dileğimi ifade ediyor. Bu keşifler ve çözümler, dünyanın bir kez daha refaha kavuşmasına, kendi ayakları üzerinde duran ve herkes için daha iyi bir yer haline gelmesine yardımcı olmalı" diyen Engelberth'in çizdiği logoyu galerimizde görebilirsiniz.

Doodle 4 Google ana sayfası

Okuyucu Yorumları