Google'ın popüler hizmeti artık Türkçe...

Google'ın önemli hizmetlerinden biri daha Türkçe desteğine kavuştu: İşte o hizmet...

Google'dan Türkçe atağı!

Google'ın internet aramalarındaki bölgesel ve tarihsel trendleri merak eden herkesin öğrenmesine olanak sağlamak üzere geliştirdiği Google Arama Trendleri (Insights for Search) Türkçe olarak hizmet vermeye başladı. Google Arama Trendleri (Google Insights for Search) sayesinde internet üzerinde yapılmış en popüler aramaları araştırmak, bu aramaların popülaritelerini karşılaştırmak ve arama trendleri hakkında genel bir bakış açısına sahip olmak mümkün hale geliyor.

Türkçe olarak hizmet vermeye başlayan Arama Trendleri'nin kullanıcılarına yönelik başlattığı iki yeni hizmeti daha bulunuyor. Arama trendleri'nin bu yeni hizmetleri sayesinde şimdiye kadar yapılmış tüm arama verilerinden yola çıkarak gelecekte olması muhtemel arama trendlerini öngörebilmek mümkün olacak. Dahası, hangi terimlerin hangi zaman dilimlerinde daha popüler oldukları ve sonrasında bu trendlerin nasıl değişim gösterdiği Insights içerisinde yer alan hareketli harita özelliği sayesinde gözlemlenebilecek. Bu hareketli haritalar kullanıcılara arama eğilimlerinin değişik bölgelerde zaman içerisinde geçirdikleri değişimleri inceleme imkanı da sunacak.

Google'da kim, neyi, ne kadar arıyor?

Google'da kim, neyi, ne kadar arıyor?

Anahtar kelime listesini genişletmek isteyen bir reklamcı, ekonomi trendlerini analiz eden bir ekonomist ya da sadece popüler olma yarışının bir parçası olmak için Google'ın Arama Trendleri (Insights for Search) servisi tüm kullanıcılarına aradıkları cevapları sunmaya hazırlanıyor. Bundan böyle belirli bir konuda hangi bölge, hangi ülke ve hatta hangi şehirlerden daha çok arama gerçekleştiğini gözlemleyerek, ısı haritası sayesinde arama oranlarının spesifik dağılımlarını inceleyebilmek, hangi sorgulamanın daha popüler olduğunu ve hangilerinin popülaritesinin giderek yükseldiğini gözlemlemek hatta Insights'ta yaratılan karşılaştırmalı grafikleri kullanıcı web sitelerinde kullanabilmek mümkün olacak.

Arama Trendleri'nin (Insights for Search)'in geliştirildiği Google İsrail ARGE Merkezi Direktörü Yossi Matias konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "Google Arama Trendleri (Insights for Search) değişen zamanın ruhuna göz atabilmeyi mümkün kılan bir araçtır. Dünya üzerinde yapılan tüm aramalara baktığınızda nerelerde ve hangi zaman aralıklarında insanlara nelerin ilginç geldiğinin ipuçlarını bulabilirsiniz. Değişen trendleri doğru anlamak ve analiz etmek tüm insanlara, özellikle de reklamcı ve pazarlamacılara dünyamız hakkında çok geniş bir bilgi kaynağı sunmaktadır." dedi.

Son trendleri takip etmek için aşağıdaki adrese göz atabilirsiniz.

http://www.google.com.tr/insights/search/#

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları