Google'ın primleri bakın neye bağlı...

Google, neredeyse el attığı her işte 1 numara oldu. Ama bir iş var ki, orada yenilmeye doyamıyor...

Belki bu sefer olur...

Defalarca farklı denemeler yapsa da sosyal medyada sürekli hayal kırıklığına uğrayan Google'da büyük patron Larry Page noktayı koydu ve bu başarısızlıktan herkesin sorumlu olduğunu söyledi. Özellikle "Google +1" adında yeni bir oluşum ile şansını bir kez daha deneyen Google, sosyal medya konusunda Facebook'a ciddi bir rakip olmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Larry Page, Google'ın sosyal ağ çalışmalarıyla hiç alakası olmayan Google çalışanlarından da bu konuda kendilerine geri bildirim yapmalarını istiyor. Ayrıca hazırlanan bir raporda, Google'ın çalışanlarının Amway modelini örnek almaları gerektiği ve hazırladıkları sosyal medya çözümlerini arkadaşlarına ve ailelerine denettirmeleri gerektiği yazıyor.

Google, çalışanlarına 2011 yılında ödenecek primlerin bir kısmını da sosyal medyadaki başarıya endekslemiş durumda. Eğer internet devi Facebook'a rakip olacak bir şeylere imza atabilirse, çalışanların alacağı prim de artacak. Söylentiye göre bu başarı, alınacak primleri yüzde 25 oranında artıracak ya da düşürecek.

Okuyucu Yorumları