Google'ın yeni cep patenti şaşırtıyor...

Cep telefonu kullanıcılarının "çok büyük" bir derdi, Google'ın bu çözümüyle tarih oluyor!

Google'dan garip cep çözümü!

Akıllı telefonların en büyük özelliği geleneksel telefonlarda yer alan tuşlara artık hemen hemen hiç ihtiyaç duymamaları. Dev dokunmatik ekranları her uygulamaya göre değişebilen telefonlarda şimdiye kadar değişmeyen tek bir şey vardı, o da mikrofon ve kulaklığın pozisyonu...

Google'ın yeni patent başvurusu hem cep telefonunu yanlışlıkla baş aşağı tutup konuşan kullanıcıların derdine derman oluyor, hem de bundan böyle telefonu kullanırken istediğiniz gibi tutmanıza imkan sağlıyor. Patent hem üstte hem altta birer kulaklık ve mikrofondan söz ediyor. Aygıtın içinde bulunan jiroskop ve ivme algılayıcılar telefonun hangi pozisyonda kullanılmakta olduğunu belirleyecekler ve ona göre uygun kulaklık ve mikrofonu aktif hale getirecekler.

Her ne kadar patent başvurusu yapılmış olsa da, bu başvurunun bir donanım değil de Google gibi bir yazılım üreticisinden geliyor olması kafalarda soru işareti oluşturdu. Kısa vadede donanım üreticilerinin bu patente nasıl bakacağı ve telefonlarında bu teknolojiyi kullanıp kullanmayacakları da bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları