Google'ını sade sevenler için tüyolar!

Google'ın eski, basit halini özleyenler... Bu ufak tüyolarla özlediğiniz Google'a tekrar kavuşun!

Eski Google'ı özleyenlere...

Google, dünyadaki internet kullanıcılarının çoğunun tercih ettiği bir arama motoru. Google yetkilileri ve çalışanları da bu arama motorunu kullanıcılara daha iyi sunabilmek ve onların daha iyi arama yapabilmeleri için Google'ı her geçen gün daha da yeniliyorlar. Ancak bazı kullanıcılar yeni özelliklere alışmakta ve onları kavramakta seçici davranabiliyorlar. İşte bu kullanıcılar için Google'ı daha basit hale getirmenin birkaç yolunu sizlere anlatacağız.

Öncelikle yapabileceğiniz en basit işlemlerden biri Google'ın mobil arama motorunu kullanmak olabilir. Google Mobile'a buradan rahatça ulaşabilir hatta ve hatta "sık kullanılanlara" ekleyerek daha da rahat arama yapabilirsiniz. Google Mobile arama sonuçlarında çok büyük bir fark gözetmeden hemen hemen sizlere aynı sonuçları sitenin en basit halinde çıkartıyor. Böylece farklı özelliklerle kafanız karışmadan doğrudan sonuçlara odaklanabilirsiniz.

Script'ler ve diğer motorlar...

Script'ler ve diğer motorlar...
Üçüncü parti arama motorlarından yararlanabilirsiniz...

Bir başka yöntem de "script" kullanmak. Bu "script"lerle beraber Google aramanızı kendi isteğinize göre şekillendirebilirsiniz. Birazcık daha karışık olan bu yöntem için özellikle burada anlatılan popüler Greasemonkey script'lerini kullanabilirsiniz.

Yapabileceğiniz bir diğer yöntem de Google'ın üçüncü parti arama motorlarını kullanmak. Bu arama motorlarını kullanarak istediğiniz sonuçları ve sonuçların nasıl çıkmasını istediğinizi seçeneklerle şekillendirebilirsiniz. Tabii bu arama motorlarından yapacağınız aramaların sonuçları Google'ınkiyle birebir örtüşmeyebilir ancak bu farkı görebilmeniz için profesyonel internet pazarlaması ve istatistiksel ölçümler yapıyor olmanız gerekiyor.

D8Search ve Safe-Find'dan yapacağınız aramalarda karşınıza +1 düğmesi ya da anında önizleme görüntüleri çıkmaz. Ayrıca Google'da solda duran arama seçenekleri bölümü de görünmezken D8Search buradaki bazı kullanışlı seçenekleri arama çubuğunun yanına yerleştirir.

Okuyucu Yorumları