Google, iPhone'a alternatif mi üretiyor?

Wall Street Journal'ın iddialarına göre Google'ın yeni ürünü iPhone'u vuracak

iPhone Killer

Amerika'nın saygın gazetelerinden Wall Street Journal'ın haberine göre Google yakşalık bir senedir tüketicilerin telefon tarzında avuç içlerinde kullanabileceği bir cihazın prototipi üzerine çalışmalarda bulunuyor. Haberde Google'ın mobil üyelikleri hedeflediği ve bu cihaz sayesinde mobil arama ile reklamlara odaklanacağı da ifade ediliyor.

iPhone benzeri, internete bağlanabilen ve telefon özellikleri bulunan avuç içi cihaz için telefon üreticileri ve şebekelerle iletişime geçildiği de iddialar arasında yer alıyor.

Daha önce yine aynı gazetenin haberine göre Google'ın mobil arama üzerine yoğun çalışmalar yaptığı ve bazı konularda zorlandığı ifade edilmişti.

Spekülasyonlar artıyor

Haberin ardından internet ve yazılı basında pek çok görüş ortaya atılmaya da başlandı. Genel kanı Google'ın pek çok proje üzerinde çalışıyor olduğu. Ancak bunlardan hangilerinin hayata geçirileceğinin ya da telefonla ilgili ciddi bir girişimin olup olmayacağının bilinmediği de bir gerçek. Bir diğer beklenti de böyle bir niyet olsa dahi en azından birkaç aylık bir süre içerisinde herhangi bir açıklamanın yapılmayacağı yönünde.

Söylentilere şu ana kadar Google tarafından da olumlu veya olumsuz herhangi bir cevap verilmiş değil.

Okuyucu Yorumları