Google, Japonya'nın İnternetini Bozdu!

Google'ın yaptığı ufak bir hata, koca bir ülkenin yarısını internetsiz bıraktı!

Google, koca ülkenin internetini bozdu!

Geçtiğimiz hafta Google'ın yaptığı bir hata yüzünden kısa bir süre için Japonya'nın yarısı internete erişemedi. Hatanın fark edilmesi ve düzeltilmesi bir kaç dakikadan fazla sürmedi, ancak bağlantı hızı saatlerce normalin altında kaldı. Olayın etkisi o kadar büyüktü ki, Japon İçişleri ve İletişim Bakanlıkları olayla ilgili detaylı inceleme başlattı.

Sorunun Cuma günü öğle saatlerinde ortaya çıktığı bildiriliyor. Google tarafından yapılan hata, büyük miktarda IP adreslerinin internet trafiği için Google üzerinden yönlendirilebilir gibi gözükmesine sebep oldu. Ancak bu IP adresleri aslında Japon internet sağlayıcılarına aitti. Bu da Japonya'ya gitmesi gereken trafiğin Google'a gitmesine sebep oldu. Google bir internet sağlama hizmeti olmadığı için, kendine yönlendirilen veri hiç bir yere gitmedi, sonuç olarak Japonya'nın yarısı internetsiz kaldı.

Bağlantı bir saat içinde onarılmış olsa da, internet hızının çok yavaş olması finans, ticaret ve ulaşım endüstrilerini kötü etkiledi. Bu olaydan en çok etkilenen internet sağlama hizmetleri KDDI Corp. ve NTT Communications oldu. NTT Japonya'da 7 milyon insana internet sağlıyor.

Google'dan bir temsilci, Asahi Shimbun'a şu açıklamayı yaptı: "Ağ için yanlış bilgiler ayarladık ve sonuç olarak sorunlar ortaya çıktı. Bilgileri sekiz dakika içinde düzeltmek için değiştirdik. Sebep olduğumuz rahatsızlık ve endişeden dolayı özür dileriz (İnternet kullanıcıları arasında)."

Okuyucu Yorumları