Google, kendi düğmesini kaldırdı!

Google'ın popüler uygulaması Keep'e gelen güncelleme bazı yenilikler ekledi ama bu düğmeyi yok etti!

Düğme gitti, bunlar geldi!

Google'ın Android 5.0 Lollipop ile beraber sunduğu Floating Action Button (FAB – Yüzer Eylem Tuşu) oldukça sevilmekteydi. Google, herkesin bu yeni tuşu kullanmasını istiyordu ancak görünene göre, artık firmanın kendisi bile bu tuşla o kadar fazla ilgilenmiyor. Hatta Google Keep Android uygulamasının son sürümünde bu tuş tamamen ortadan kaldırılmış durumda.

Bu güncelleme, Keep uygulamasını 3.1.294.00 sürümüne taşıyor ve göründüğü kadarıyla, arayüzde bulunan belirgin tek değişiklik FAB tuşunun kaybolması. Tam olarak neden bahsedildiğini bilmeyen kişiler için belirtmek gerekirse, FAB tuşu, çoğu Google uygulamasının sağ alt tarafında gördüğünüz, bir miktar yukarıda duruyor gibi gözüken yuvarlak tuş oluyor. Bu tuş genellikle mesaj gönderme, kişilere ulaşma ve benzeri sık kullanılan eylemler için kısayol görevini üstleniyor.

FAB'ın görüntüsü, bazı kişiler tarafından güzel olarak kabul edilebilse bile, bu tuşa alışmak bir miktar zaman alabiliyordu. Tuşa alışana kadar, uygulamaların içerisinde istediğiniz şeyleri bulmak zor olabiliyordu ancak tuşa alışılmasının ardından, her şey normale dönmekteydi.

Google, kendi düğmesini kaldırdı!

Uygulamanın yeni arayüzünde ise tüm eylemleri kolay bir şekilde bulabiliyorsunuz. Not alma, liste oluşturma, ses kaydetme veya resim yükleme işlemleri, uygulamanın alt kısmındaki bir çubuk aracılığıyla aktif ediliyor ve bu sırada yapılan bazı gereksiz adımlar da temizlenmiş durumda.

Çoğu OTA güncellemesinde olduğu gibi Google'ın, bu geliştirmeleri kademeli bir şekilde sunması bekleniyor. Eğer güncellemeyi Google Play Store'da göremiyorsanız merak etmeyin, yakın bir zaman içerisinde sunulacaktır...

Okuyucu Yorumları