Google kendi otomobilini tasarlamaya başladı

Google bugüne dek pek çok şey yaptı ama bunu da yapacağıi herhalde kimsenin aklına bile gelmezdi!

Google bunu da yapacak!

Google'ın uzun süredir, sürücüsüz otomobil testleri yaptığını biliyorsunuz. Google'ın test aşamasında finale yaklaştığı ve artık sürücüsüz otomobilleri hizmete sunacağı, bunun için de sürücüsüz taksi hizmeti sunmayı planladığı konuşuluyor. Ancak asıl ilginç detay şu ki, Google bu dev taksi filosu için, piyasadaki otomobillerden birini alıp modifiye etmek yerine, kendi otomobilini tasarlayıp üretmeyi düşünüyor.

Google'ın robo-taksi servisi için uygun şehirler aradığı da söylentiler arasında. Ancak, hizmetin ilk dönemlerinde, güvenlik nedeniyle araçlarda şoför bulunması, ileri aşamalarda ise tam şoförsüz araçların trafiğe çıkması planlanıyor.

Robo-Taksi'ler, müşterileri çağrı üzerine bulundukları noktadan alacak ve gitmek istedikleri noktaya götürecek. Ellbette bunun için müşterilerin, harita üzerinden gidecekleri noktayı işaretlemeleri gerekecek.

Google'ın şu anda Toyota marka araçları modifiye ederek ürettiği sürücüsüz otomobillerin maliyeti 150 bin dolara geliyor. Elbette bu fiyatı karşılaştırırken Türkiye'deki otomobil fiyatlarını değil, ABD'deki otomobil fiyatlarını baz almak gerekiyor. Toyota'nın ABD'deki benzer modelleri 20-30 bin dolar arasında fiyat etiketine sahip.

Google fiyatları düşürmek için, otomobil firmaları ile aradığı işbirliğini bulamayınca, kendi otomobilini tasarlayıp üretmeye karar vermiş olabilir. Dolayısıyla yakında Google markalı otomobilleri yollarda görürseniz şaşırmayın...

Okuyucu Yorumları