Google kurucusunun yan projesi boyutuyla dikkat çekiyor

Google ortak kurucusu Sergey Brin'in kişisel projesi hedefi kadar ölçeği ile de dikkatleri üzerine çekiyor...

Google kurucusunun devasa yan projesi...

Teknoloji dünyasının ünlü isimleri, genellikle vakit ayırabildikleri miktarda kendi arzuladıkları projeler üzerinde çalışıyorlar. Bunun yakın zamandaki bir örneği, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in kendi evi için ürettiği dijital asistan olmakta. Ancak söylenenlere göre, bilinen isimlerden birinin yan projesi, gerçekten devasa boyutlara sahip durumda.

Söylenenlere göre Google ortak kurucusu ve Alphabet başkanı Sergey Brin, kendi hava gemisi (airship – zeplin) üzerinde çalışmakta ve bu aracın, konuya yakın kaynakların The Guardian'a söylediğine göre 200 metre uzunluğunda olması planlanıyor.

Brin tarafından şahsi olarak kaynak sağlanan bu devasa hava aracının 100 ile 150 milyon dolar arasında bir fiyata mal olması beklenmekte ve rahatlıkla günümüzde kullanılan en büyük hava aracı olma ihtimaline sahip durumda. Ancak bu araç, tarihteki en büyük hava aracı olmayacak çünkü 1930'ların iskeletli hava gemileri hâlâ bu rekoru ellerinde tutmaktalar.

The Guardian'ın söylediğine göre Brin'in hedefi, bu hava gemisini kullanarak uzakta veya ulaşması zor olan yerlere insani yardım götürmek. Ancak bu araç, tarzlarını göstererek seyahat etmek isteyen aile ve arkadaşlar için de lüks bir ulaşım seçeneği olarak kullanılabilir.

Eğer Brin'in hava aracı üretilir ve havalanırsa, bu tasarımın başka hava araçlarına da ilham vermesi ve oldukça karlı olan kargo endüstrisini yeniden şekillendirmesi de muhtemel.

Hava gemisi tasarımı Igor Pasternak'ın The Guardian'a söylediğine göre bu havadan hafif hava aracının en büyük avantajı, kara yollarına, ray döşenmesine veya kalkış noktalarına ihtiyaç duymadan "A noktasından Z noktasına arada hiçbir yerde durmadan" gidebilmesi.

Zeplinler, bundan 80 yıl önce önemli bir noktada bulunmaktaydılar ancak teknik sınırlar – ve 1937 yılında Hinderburg'da yaşanan gibi facialar – hava gemilerinin en büyük ulaşım aracı olma yollarını tıkadı.

Neyse ki kaynakların söylediğine göre Brin'in hava gemisi FAA'ya uyumlu olacak ve bunun anlamı da yüksek teknolojili nostaljik taşıt içerisinde yanıcı hidrojen yerine yanıcı olmayan helyumun kullanılacağı.

Okuyucu Yorumları