Google, Mağazasından Akıllı Saatleri Kaldırdı!

Google, çevrimiçi mağazasından sessizce akıllı saatleri kaldırdı!

Akıllı saatler nereye gitti?

Çarşamba günü gerçekleştirdiği büyük etkinliğinde Google, bir yığın yeni donanım tanıttı: İki telefon, bir laptop, iki yeni akıllı hoparlör ve kablosuz kulaklıklar.

Google'ın en son büyük giyilebilir cihaz platformu Android Wear 2 hâlâ yeni sayılır ama buna rağmen yeni akıllı saatler şüpheli şekilde etkinlikte görünmediler. Sadece bu da değil, 9to5Google'ın keşfettiğine göre saatler kategorisi çevrimiçi mağazadan tamamen kaldırılmış.

Yeni Google Store'da şu an sadece şu kategoriler bulunuyor: Telefonlar, Ev & Eğlence, Laptoplar & Tabletler, Sanal Gerçeklik ve Aparatları.

Bu kategoriler öncekine göre kesinlikle daha mantıklı, çünkü Connected Home ve Streaming Devices için ayrı kategoriler vardı, ama "Saatler" (Watches) kategorisi sadece yeniden düzenlenmemiş, tamamen ortadan kaldırılmış.

Sonradan gelen bir habere göre ise bunun büyük ihtimalle Google Store'un sadece birinci parti (Google markalı) ürünler için olan bir yere dönüşme süreciyle ilgili olabileceği ortaya çıktı. Perşembe günü, durumun bu olduğunu Google'dan Hoi Lam doğruladı. LG akıllı saatler de dahil olmak üzere üçüncü parti ürünler kaldırılmış. Ama Google hâlâ Wear için yatırım yapmaya devam ediyor. Yine de, Google Store'daki saatler kategorisinin gitmesi firmanın saatleri telefonlardan ve akıllı hoparlörlerden daha aşağı gördüğü hissini uyandırıyor.

Okuyucu Yorumları