Google Maps API Herkese Açıldı

Üçüncü parti geliştiricilere açılan Google Maps API'sı sayesinde Pokemon Go benzeri oyunların artmasını bekleyebilirsiniz!

Google Maps API, herkese açıldı

Google Maps API halka açıldı, yani Dünya'ya ait en detaylı üç boyutlu harita artık üçüncü parti geliştiricilerin parmaklarının ucunda. Bu sayede Pokemon Go benzeri oyunların sayısı hızla artacaktır. Google Maps üzerine kurulabilecek oyunlar hayal gücü ile sınırlı. Yakında Digimon, Ghostbusters ve Jurrasic Park gibi oyun ve filmlerin arttırılmış gerçeklik oyunları piyasayı doldurup taşırabilir.

Google, yaptığı açıklamada Google Maps API ve ARCore teknolojisini oyun geliştirici ortaklarına açtığını duyurdu. Geliştiriciler bu sayede Unity arayüzünde 100 milyondan fazla üç boyutlu binaya erişebilecek, ve Dünya'yı istedikleri gibi değiştirebilecekler.

Geliştiriciler Google ile anlaştıktan sonra her gün güncellenen Google Maps veri tabanına erişebilecekler. Bu da oyun içinde bulunan haritanın yol yapımı çalışması gibi engelleri göstermesini sağlayacak. Google ayrıca oyuncuların güvenliği için ıssız ve tehlikeli alanların oyuna dahil edilmemesi için yapımcılara yardım edecek.

Google'ın yardımı ile geliştirilen oyunlar arasında Harry Potter AR, Walking Dead: Our World, Jurassic World Alive ve Ghostbusters World AR gibi harika evrenlere ait oyunlar bulunuyor.

Okuyucu Yorumları