Google Maps aracı geyiğe nasıl çarptı?

Google'ın tartışılan hizmeti Maps Street View, yine ilginç bir olayın kahramanı olmayı başardı.

Google Maps kaza yaptı!

Google Maps Google'ın üzerine en çok konuşulan hizmetlerinden biri. Sadece sanal interaktif bir dünya turu aracı olmanın çok ötesine geçtiğini size konuyla ilgili daha önce farklı haberlerimizde duyurmuştuk. Google Maps ile hazine bulmak, kayıp insanların yerini tespit etmek, yeni keşiflerde bulunmak ya da sadece rezil olmak mümkün. Daha önce sizlere detaylı bir şekilde Google Maps ile yapılabilecekleri de tanıtmıştık. Hizmet genel olarak çok beğenilse ve yaygın olarak kullanılsa da özellikle Street View olarak adlandırılan sokak görüntüsü bölümü tartışmalara yol açıyor. Genellikle kişilerin mahremiyeti konusunda itirazlara neden olan Street View bu kez de Google'ın başını ağtırttı.

Street View özelliği için Google'ın özel araçlarının, sokaklarda gezerek görüntüleri kaydettiği biliniyor. Fakat bu kez bu araçlardan biri bir kazaya karıştı ve kaza görüntüleri Google Maps'te yayınladı!

İşte ilginç kazanın ilginç hikayesi

İşte ilginç kazanın ilginç hikayesi

ABD'nin New York şehrinde Five Points Road adlı caddesinde normal hızda seyretmekte olan Google aracının, bir anda yola fırlayan yavru bir geyiğe çarpmasını Google Maps'te seyreden kullanıcılar, firmaya görüntülerin kaldırılması için şikayette bulundu. Google da bu şikayetlere uyarak videoyu apar topar siteden kaldırdı ve basına konuyla ilgili resmi bir açıklamada bulundu. Google Maps Street View'ın güvenlik konusunda çok hassas olduğunu ama ne yazık ki bazen kazaların önüne geçmenin mümkün olmadığını açıklayan yetkililer, sürücünün hemen kenara çekerek polise bilgi verdiğini ve olay yerine gelen polis yetkililerinin sürücüyü, bu bölgede bu tip kazaların normal kabul edildiğini söyleyerek yatıştırdığını söylediler. Google yetkililerine göre bu bölgede her yıl 60 bin – 70 bin arası geyiğin benzer şekilde araba kazalarına kurban gittiğini de ekledi. Polis kazayı yapan Google sürücüsüne herhangi bir ceza yazmadı.

Okuyucu Yorumları