Google, Maps yeniliklerini duyurdu

Google Maps'in gizemli yeniliğinin ne olduğu resmi olarak duyuruldu. İşte yeni Google Maps...

Gizemli yenilik ortaya çıktı!

Google'ın Maps hizmeti için yapacağı yeniliklerden buradaki haberimizde bahsetmiştik. Ve tahminimiz gerçek oldu, Maps'in yenilikleri resmi olarak duyuruldu...

Google, Maps'in artık çevrimdışı olarak çalışabileceğiini, Street View'un artık sadece yolları göstermeyeceğini ve Google Earth'ün "uçmaya" izin veren yeni 3D görsellerini duyurdu. Google'ın bu güncellemelerinin Apple'ın Google Maps'den kurtulmak üzere yapacağı güncellemeden bir hafta önceye denk gelmesi dikkat çekti.

Google, geçtiğimiz seneden beri Google Earth için "fly-over" adındaki bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, Google Earth kameralarına sahip küçük uçaklar tarafından meydana getirilen görüntüleri kullanıyor. Farklı açılardan çekilen görüntüler, "Stereophotogamitry" adı verilen otomatik bir işlem ile birleştiriliyor ve 3 boyutlu hale getiriliyor. Böylece kullanıcı, belirli yerler üzerinde "uçarak" dolaşabiliyor. Google, fly-over özelliğinin bir grup şehir için birkaç hafta içinde kullanıma sunulacağını söylüyor.

Maps'deki çevrimdışı gezinme özelliği ise belirli bir bölgenin haritasını önceden indirerek bağlantınız olmadığı bir zamanda internete bağlıymış gibi kullanmanıza izin verecek.

Okuyucu Yorumları