Google Maps'e Gerçek Zamanlı Konum Paylaşım İşlevi!

Google Maps, yeni sunmaya başladığı işlevle modern hayatın bir sorununu daha çözüyor!

Google Maps'e yeni yetenek!

Arkadaşlarınızla buluşmaya giderken biraz geç kaldığınızda "ne zaman geliyorsun" gibi mesajları muhtemelen almışsınızdır. Google, sürekli yaşadığımız bu durumla ilgili yeni bir çözüm sunmaya başladı.

Google Maps'e eklenen işlev sayesinde konumunuzu gerçek zamanlı olarak paylaşmanız yakında mümkün olacak. Böylece aileniz veya arkadaşlarınız, tam konumunuzu istediğiniz süreyle görebilecekler. Android ve iOS'ta çalışan işlev, Android, iPhone, mobil web tarayıcısı ve masaüstündeki kullanıcıların konumunuzu görmesine izin veriyor. Konum paylaşımının nasıl çalıştığını Google'ın yayınladığı videoda da izleyebilirsiniz:

Konumunuzu paylaşmak için Google Maps'in menüsünü açıp veya mavi noktaya dokunup "Konumu paylaş" seçeneğine dokunmanız gerekiyor. Bunun ardından konumunuzu paylaşacağınız kişiyi ve paylaşım süresini seçmeniz gerekiyor. Konum paylaşımını istediğiniz zaman kapatabilirsiniz.

Bu işlev Google Maps'e son zamanlarda eklenen faydalı işlevlerden sadece bir tanesi. Geçen günlerde eklenen yeni bir işlev, otomobilinizi nereye park ettiğinizi hatırlamanızı sağlıyordu.

Okuyucu Yorumları