Google Maps'te ırkçılık şoku!

Google Maps, ırkçı kelimeler kullanılarak yapılan aramalarda gösterdiği yerlerle şaşırttı!

Google Maps'te ırkçılık şoku!

Google Maps'te gerçekleştirilen bazı ırkçı kelimeler içeren aramalarda, ilk sonuç olarak White House (Beyaz Saray) gözüküyordu.

İlk olarak bir okuyucunun uyarısı ardından sorunu fark eden ve bildiren Washington Post, sokak ağzında bilinen ırkçı bir kelimenin kullanılması ile yapılan aramaların ardından Google Maps'in ülkenin başkentine odaklanarak, Beyaz Saray'ı ilk sonuç olarak gösterdiğini bildirdi. Aynı sonuç Google'ın mobil Maps uygulamasında ve Maps internet sitesinde ortaya çıkmaktaydı.

Maps üzerinde kullanıcının konumu ne olursa olsun, bir başka ırkçı hakaret kelimesinin aranması, Chicago'daki Underground Railroad TV istasyonunu birinci sırada, Beyaz Saray'ı ikinci sırada listeliyordu. Benzer çoğu aramanın sonucunda da Beyaz Saray ilk sonuç olarak gözükmekteydi.

Bazı ırkçı aramalar ise, konu ile alakalı olmayan bazı mağazalar ve üniversiteleri gösteriyordu. Bu sorun, Google'ın arama motorunun nasıl çalıştığı hakkındaki şüpheleri de güçlendirdi.

Google ise, "uygunsuz" sonuçların ortaya çıkmasından dolayı üzgün olduklarını" söyledi ve sorunun giderildiğini açıkladı.

Okuyucu Yorumları