Google Maps'ten Engelleri Yıkan Özellik!

Google Maps'e eklenen yeni özellik, hizmetin herkesin işine yarayan bir hizmet olabilmesi için bir eksiği daha tamamladı!

Google Maps'ten engelleri yıkan özellik!

Tekerlekli sandalyeniz olduğunda internet haritalarını kullanmak oldukça zorlaşıyor. Bu nedenle Whellmap isminde üçüncü parti bir uygulama hazırlanmış ve böylece burada tekerlekli sandalyeli vatandaşlara, sokakta nerede rampa ve diğer işaretlerin olduğu ulaştırılabiliyordu. Fakat yine de serbest dolaşımlarda eksikler mevcuttu. Google'a teşekkür etmek gerekiyor ki, artık bu da sorun olmaktan çıkıyor.

Google Drive Ürün Müdürü Rio Akasaka'nın Google Maps'e boş zamanlarında ek proje olarak geliştirdiği eklenti, tekerlerli sandalyelilere büyük hizmet verecek. Bilindiği gibi konum tabanlı kart gönderme hizmeti sunan Google bu yeni eklentisi sayesinde, örneğin çevredeki hangi restoranın tekerlekli sandalye kullananlar için müsait olduğunu söyleyebilecek. Bu işlev gidilecek mekan çok sayıda basamak içeriyorsa elbette bebek sahibi kullanıcıların da işine yarayabilir.

Google Tuvalet Bulucusu Hizmetinizde!

Google'ın bu yeni servisi, şimdilik yalnızca ABD'de uygulanıyor. Zamanla çapını genişletmesi beklenen uygulama ülkemize gelir mi, orası şimdilik muamma.

Okuyucu Yorumları