Google Music aslında çok yakın!

Google, Apple'ın dev hizmetinin karşısına dikilmeye hazırlanıyor. İşte Google'ın yeni bombası!

Google bu kez neyin peşinde?

Google'ın kullanıcılarına müzik hizmeti vereceği Google Music'le yakında tanışabiliriz gibi görünüyor. Google Music şimdiden Google'ın içerisinde test edilmeye başladı. Apple'ın iTunes hizmetinin karşısına büyük rakip olarak çıkacak olan yeni hizmeti, XDA Developers forumlarında yazan bir kişi Honeycomb'u kurduktan sonra kazara keşfettiğini yazmıştı. Daha sonradan Honeycomb'daki Google Music, hizmetin gerçekten çalışan bir sürümü olduğu anlaşılsa da müzik piyasasının içerisindeki kişiler yaptığı açıklamada hizmetin son halinin çok daha farklı olabileceği dile getirilmişti.

Google Music çıkmaya bu kadar yaklaşmışken onu geride tutan engellerden biri de yayınlanacak şarkıların hakları. Google şimdiden dünyaca ünlü dört dev müzik şirketiyle anlaşsa da, telif haklarında herhangi bir sorunla karşılaşmamak için çalışmalarını da sürdürüyor.

Apple'ın iTunes'la beraber egemenliğini kurduğu böyle bir piyasada Imeem, Lala, SpiralFrog, Ruckus, Project Playlist, MySpace Music, Zune, AOL Music ve Yahoo Music gibi isimler istedikleri etkiyi yakalayamamıştı. Bakalım Google Music bu alanda Apple'ın karşısına nasıl bir şekilde çıkacak?

Okuyucu Yorumları