Google Nexus 7 gücünü ondan alıyor

Nvidia, Google'ın yeni tableti Nexus 7'nin işlemcisi ve diğer özelliklerini böyle anlattı!

Nexus 7 gücünü ondan alıyor

NVIDIA, en yeni Android 4.1 (Jelly Bean) sürümü üzerinde çalışan ve 199 Dolar fiyatla piyasaya sürülen ilk dört çekirdekli 7 inçlik tablet olan Google Nexus 7'nin NVIDIA Tegra 3 mobil işlemci içereceğini duyurdu.

Google Play için geliştirilen Nexus 7; hızlı web tarama, konsol kalitesinde oyun, kesintisiz HD film ve video oynatımı ile Google'ın en iyi özelliklerini sergilemeyi amaçlıyor. Nexus 7, yüksek performans ve pil süresi için 4-PLUS-1 çekirdek mimarisine sahip Tegra 3 tarafından yönetilmektedir. Tegra 3'ün beşinci pil tasarrufu sağlayan çekirdeği e-posta, sosyal güncellemeler, film izleme ve müzik çalma gibi günlük işlevlerde kendini gösterirken Tegra 3'ün dört ana çekirdeği, oyun gibi zorlu işleri yürütmek üzere gerektikçe sırayla açılır. Nexus 7, yaklaşık 8 saat HD video oynatımı, 10 saat kitap okuma, 10 saat web tarama ve 300 saat bekleme süresi sunuyor.

NVIDIA Mobil iş birimi genel müdürü Michael Rayfield, "Tegra 3 içeren Nexus 7, tüketicilerin kesinlikle çok beğeneceği bir fiyat ile üst düzey bir deneyim sunuyor" dedi. "Dört çekirdek performansı, muhteşem pil süresi ve Google'ın en iyi özellikleri ile tablet pazarını yeniden tanımlayan yenilikçi bir cihaz geliştiren Google ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz."

Nexus 7, tablet üreticilerine düşük maliyetli üst düzey deneyim sunan tabletler geliştirmelerinde yardımcı olan NVIDIA KAI platformunu kullanıyor.

Jelly Bean işletim sistemi ile çalışan ve 7 inç (1280 x 800) IPS ekrana sahip olan Nexus 7, 8 GB veya 16 GB bellek, 1 GB RAM, ön kamera ve mikro USB portu ile birlikte gelmektedir ve 600.000'den fazla uygulama, milyonlarca şarkı ve kitap ve Google Play üzerinde binlerce filme erişim olanağı sağlıyor.

Okuyucu Yorumları