Google, NFC Smart Unlock'u Sessizce Bıraktı

Google, NFC Smart Unlock işlevini sürpriz biçimde kaldırdı ve bunun arkasındaki sebep de bilinmiyor!

Google, NFC Smart Unlock'u bıraktı

Android kullanıcıları yavaş yavaş Google'ın NFC Smart Unlock'u durdurduğunu fark ediyor. Bu teknoloji sayesinde NFC yüzük veya bilekliğiniz ile telefonunuzun kilidini açabiliyordunuz. Google, hizmeti yürürlükten kaldırmasının sebebini de açıklamadı.

Bu ayın başlarında bazı Android kullanıcıları Google'un Sorun Takibi sitesine başvurdu ve hizmetin artık çalışmadığını bildirmeye başladı. Üç hafta sonra ise Google, NFC Smart Unlock'un kullanımdan kaldırıldığını bildirdi.

Hizmeti düzenli olarak kullanan müşteriler onun haberesiz şekilde kaldırılmasından doğal olarak rahatsız oldu. Google'dan bir açıklama bekleyen kullanıcılar, Google'dan şu cevabı aldı: "Bu sorunu mühendislik ekinimizle paylaştık ve elimize geçen yeni bir veri olursa sizinle paylaşacağız."

Daha sonra yapılan yeni bir açıklamada ise NFC'nin yeni müşterilere açık olmayacağını, eğer daha önceden NFC'ye erişim sağlamadıysanız, seçeneğin gizli olacağı söylendi. Google'dan hala detaylı bir açıklama ve telafi bekleniyor ancak şirket henüz resmi bir harekette bulunmadı.

Okuyucu Yorumları