Google ölen çalışanlarına bile destek veriyor

Google'ın çalışanlarına yaşarken sunduğu imkanları biliyorsunuz. Peki ya öldüklerinde ne oluyor?

Google'da ölmek bile şans

Google çalışanlarının mutluluğunu oldukça önemseyen bir şirket. Ücretsiz imkanlar, ofislerde ücretsiz yemek servisleri, çocuk bakımları... Şimdi de, ilginç bir ayrıntı olarak Google'ın çalışanların ailelerine ölüm sonrası desteği olduğu ortaya çıktı.

Forbes'daki makaleye göre Google çalışanı öldüğü takdirde eşine veya partnerine çalıştığı andaki maaşının yarısını 10 sene boyunca ödediği ortaya çıktı. Google'ın İnsan kaynakları Müdürü Laszlo Bock şöyle diyor: "Aile fertlerinden birinin kaybının onlara ne kadar ağır bir çöküntü yaratabileceğinin farkındayız ve bir firma olarak çalışanımızın vefatından sonra eşlerinin hayatlarının biraz daha kolaylaştırmaya çalışıyoruz."

Eşlere ödenen %50 maaşın yanında, eğer çocukları varsa, çocuk başına 19 yaşına kadar veya eğer öğrenci iseler 23 yaşına kadar aylık ekstra 1.000 dolar ödeniyor. Ayrıca çalışanın Google hisseleri varsa öldüklerinde otomatik olarak varislerine devrediliyor.

Peki Google bunları neden sunuyor? Bock bunu şöyle açıklıyor: "Tabii ki bunu yapmamızın Google'a faydası yok. Ama önemli olan hayatın bu kaçınılmaz olayını yaşayan çalışan ailelerine yardım firmamız için önemli."

Okuyucu Yorumları