Google ölümsüzlüğün peşinde!

Her kuşun etini yiyen Google, şimdi de leyleklerin peşine düştü: Şirket, insan ölümsüzlüğünü arıyor!

Google ölümsüzlüğün peşinde!

Dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Google'ın sahipleri, her yıl milyar dolarlar kattıkları servetlerini doya doya yiyebilmek için bir ömrün yeterli olmadığını fark etmiş olacaklar ki, ölümsüzlüğün sırrını keşfetmek için çalışmalara başladılar.

Bir diğer ilginç ve gülümseten yoruma göreyse dünyadaki 6 milyar insan, Google'ın reklamlarını göstermek için yakında yeterli olmayacak. Dolayısıyla, Google daha fazla insana reklam göstererek karını arttırmak için insanların ölmesini engelleyecek çözümlerin peşinde koşuyor.

Şaka bir yana, Google'ın duyurduğu yeni projesinin ismi Calico... Projenin asıl amacı, insanların yaşam süresini uzatmak. Elbette nihai amacıysa, bir gün tamamen ölümsüzlüğü mümkün kılmak.

Google'ın resmi açıklaması elbette bu kadar "bilimkurgu" ve fantastik öğeler içermiyor. Google yaşlılığı geciktirmek ve yaşlılık kaynaklı hastalıkların önüne geçerek insan hayatının kalitesini arttırmak amacıyla yapılacak çalışmaları Calico projesinde toplayacağını açıkladı. Google'ın CEO'su Larry Page, yaşlılık kaynaklı hastalıkların herkesi korkuttuğunu ve üzdüğünü, ancak artık gelişen biyoteknoloji ve tıp imkanları sayesinde, hayatı çok daha sağlıklı ve kaliteli yaşamanın mümkün olacağını vurguladı.

Okuyucu Yorumları