Google, Orkut sosyal ağını kapatıyor!

Google, uzun zamansır sessiz sedasız yaşamaya devam eden bu servisi de kapatıyor!

Şimdi Google+ zamanı!

Google, ilk sosyal ağ girişimlerinden Orkut'u 30 Eylül'de kapatacağını duyurdu. Bu tarihten sonra Orkut'u kullanmak mümkün olmayacağından kullanıcıların bilgilerini indirmesi ve fotoğraflarını Google+'a aktarması isteniyor.

Dünden bu yana yeni Orkut hesabı açmaya izin vermeyen, kısa süre içinde Orkut'un mobil uygulamalarını da kaldıracak olan Google, mevcut Orkut kullanıcılarına web üzerinden hizmet sunmaya devam ediyor. Firmaya göre 3 aylık süre, geçiş yapmak için yeterli olacak. Orkut üyeleri, Google Takeout'u kullanarak profil verilerini, topluluk gönderilerini ve fotoğrafları dışa aktarabiliyorlar.

Yaklaşık 10 senedir hizmet sunan Orkut, sitenin tüm halka açık topluluklarını bir arşivde saklayarak kullanıcılarına jest yapacak. Google'dan bir mühendislik direktörü Paulo Golgher, "harika bir 10 seneydi, hizmeti aktif olarak kullananlardan özür diliyoruz" diyor ve kullanıcıların gelecek için daha etkin bir çevrimiçi topluluk bulmalarını umduklarını söylüyor.

Google, geleceğe yönelik çalışmalarını YouTube, Blogger ve Google+ gibi platformlar üzerine yoğunlaştıracağını söylüyor. Bu hizmetlerin adı I/O etkinliğinde geçmemiş olsa da CEO Larry Page, Google+'ın müthiş bir hızda büyümeye devam ettiğini ileri sürmüştü.

Okuyucu Yorumları