Google özel bir VR geliştiriyordu ama...

Görünene göre Google, tek başına çalışan bir VR başlığı geliştiriyordu ama....

Google'ın bir VR'ı daha vardı ama...

Google'ın sanal gerçeklik hedefleri geçtiğimiz yıllar içerisinde yavaş ancak kesin bir şekilde ilerlemekteydiler. Bu hedefler, ucuz ve mütevazi karton "cardboard headset" ile başlamıştı ancak Google I/O sırasında yaptığı açıklama ile yeni Android tabanlı VR platformu Daydream'i resmi bir şekilde duyurmuş durumda. Ancak anlaşıldığı kadarıyla, firmanın ilk hedeflerinin arasında çok daha güçlü bir donanım bulunmaktaydı. Recode'un söylediğine göre Google'ın, Oculus Risft ve HTC Vive ile rekabet edecek bir VR başlığı planları bulunmaktaydı. Ancak bu yoldan, firmanın VR planlarının genelleştirilmesi amacı ile vaz geçildi.

İptal edilen bu proje, Google'ın ana firması Alphabet'in deneysel X lab'ının bir parçasıydı ve X içerisinde yer alan çalışmaların, gerçek dünyaya ulaşmadan iptal edilmeleri nadir rastlanan bir durum değil. Google ve Alphabet, tamamen yeni bir işletim sistemi ile çalışacak olan bu proje yerine, Android tabanlı Daydream'e odaklanmayı daha uygun buldu.

Bu rapor, The Wall Street Journal'ın Google'ın bir bilgisayar veya telefona bağlı olmadan çalışabilen bir "tekil VR başlığı" üzerinde çalıştığını söylemesinin aylar ardından ortaya çıkmış durumda ve Wall Street'in haberinin, devam ettirilmemiş olan bu projeden bahsediyor olması yüksek bir olasılık olarak görülmekte.

Tabii ki Daydream'in yaklaşan yayım tarihi, Google'ın VR planlarından vazgeçmediğini göstermekte ve firma, teknolojiyi güçlendirmek yerine şimdilik mobil cihazlara yönelmiş olabilir...

Okuyucu Yorumları