Google PC kavramını değiştirmeye hazırlanıyor

Google'ın sessiz sedasız yürüttüğü projesi, geleneksel PC anlayışını kökten değiştirmeye aday.

Google PC'yi değiştiriyor!

Pek çoğumuz için PC'lerimiz tüm bilgilerimizi, yazılımlarımızı sakladığımız, internete bağlanmak ve farklı konularda çalışmak için kullandığımız donanımsal bir araç. Peki ya tüm bilgileriniz, yazılımlarınız, her şey internet üzerinde olsaydı ve siz bilgisayarınızı sadece internetteki sanal PC'nize bağlanmak için kullansaydınız? Tüm verilerinize, programlarınıza herhangi bir bilgisayardan kolaylıkla erişebilseydiniz? Kulağa çok güzel geliyor değil mi? Endüstri uzmanları Google'ın tam olarak bunu yapmaya hazırlandığını söylüyorlar. Onlara göre Google, muhtemelen kendi basit işletim sistemi yardımıyla, tüm kullanıcıların bilgilerini kendi sunucularında saklayıp, herkesin internet üzerinden sadece kendi bilgilerine erişebildiği bir sistem üzerinde çalışıyor.

Eğer gerçekleşecek olursa bildiğimiz anlamda PC kullanım alışkanlıklarını kökten değiştirecek olan bu yeni yapı, her ne kadar son derece ilgi çekici gelse de, uzmanlar bu durumda tüm bilgilerinizin Google'ın elinde olacağını söylüyorlar. Bu verileri kullanmak ya da herhangi bir devlet kurumu ile paylaşmasını engellemenin zor olacağını, hatta mümkün olmayacağını söylüyorlar.

GDrive kod adıyla anılan böylesi bir atılım hazırlığında olduğu konusunu Google doğrulamasa da, firma yetkililerinden Dave Armstrong'un sözleri düşündürücü; "İnsanların artık 'bu benim bilgisayarım ve bu benim sabit diskim' şeklindeki düşünmek yerine 'Ben bilgi ve internet ile bu şekilde etkileşimde bulunuyorum' düşünmeye doğru yol aldığını açıkça görebiliyoruz". Armstrong'un bir anlamda PC kullanımını yeniden tanımladığı bu sözleri, uzmanlara göre GDrive'ın 2009 içinde ortaya çıkacağının bir göstergesi.

Okuyucu Yorumları