Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL Duyuruldu!

Google'ın yeni amiral gemileri, tüm sızıntıların ardından resmi olarak duyuruldu!

Pixel 2 ve Pixel 2 XL tanıtıldı

Haftalar süren sızıntıların ardınan, Google nihayet yeni yüksek seviye akıllı telefonları olan Pixel 2 ve Pixel 2 XL'yi duyurdu. Önceki Pixel telefonlara göre daha akıllı olması ile öne çıkarılan cihazlar, tasarım olarak çok da farklı değiller. İki telefonda alüminyum kasaya ve hibrit kaplamaya sahip, ayrıca isterseniz patlak renkli bir güç tuşuna da sahip olabilirsiniz (yukarıda en soldaki Pixel 2 XL ve parlak turuncu güç tuşu).

Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL Duyuruldu!

İki cihaz da çift hoperlör sistemine sahip, ancak ikisi de 3.5mm kulaklık girişinden vazgeçmiş durumda. Bu telefonlarda eski kulaklıklarınızı kullanabilmek için USB Type-C kulaklığa ya da pakette bulunan adaptöre ihtiyacınız var.

Pixel 2 5-inçlik bir ekrana sahipken, Pixel 2 XL kenarları az da olsa kıvrımlı 6-inç bir ekrana sahip. Şirket telefonların sürekli açık olan ekranları sayesinde saat, oynamakta olan müzik ve bildirimler gibi bilgilere hızlıca ulaşılır olduğunun altını çizdi.

Beklendiği gibi telefonlar Android 8.0 Oreo ile sevk edilecek ve kendilerine özel Home ekranlarına sahip olacak. Alışıldığın dışında, Google arama çubuğu ekranın alt kısmına kaydırılmış. Home ekranı ayrıca canlı arkaplan resimlerine ve takvim detayları gibi istediğiniz verilere ev sahipliği yapabiliyor.

İki telefonun da arka yüzünde optical image stabilization (OIS) ile gelen 12MP HDR+ kameralara sahip. Google bu kameralarının 98 puanlık DxO Mark sertifikasına sahip olduğunu gururla açıkladı. Yeni Pixel'ler sayesinde ikinci bir kameraya ihtiyaç duymadan portre modunda fotoğraflar çekebilirsiniz. Ön yüzünde de 8MP kamera bulunan iki telefonda makine öğrenmeyi kullanarak daha ikna edici portre fotoğrafları üretebiliyor.

İki telefon da hem optik hem de dijital imaj stabilizasyonu sistemine sahip, bu da sadece fotoğraf değil video çekim kalitesini de arttırıyor. Geçen yıla ait Pixel bu konuda oldukça başarılıydı, Pixel 2'nin daha bile iyi olacağından eminiz. Yeni Pixel telefonlar ayrıca Active Edge denilen basınca duyarlı çerçeveleri ile cihazı sıkarak Google Assistant'a derhal ulaşmanızı sağlıyor.

Yeni Pixel telefonların donanımları, pil ve ekran boyutu dışında tamamen aynı:

Pixel 2

Pixel 2 XL

Processor

Qualcomm Snapdragon 835

Qualcomm Snapdragon 835

Display

5-inch AMOLED at 441ppi (16:9)

6-inch QHD+ pOLED at 538ppi (18:9)

Camera

12MP rear, 8MP front-facing

12MP rear, 8MP front-facing

RAM

4GB

4GB

Storage

64GB / 128GB

64GB / 128GB

Colors

Just Black, Clearly White, Kinda Blue

Just Black, Clearly White

Battery

2,700mAh

3,520 mAh

Wi-Fi

802.11 a/b/g/n/ac 2x2 MIMO

802.11 a/b/g/n/ac 2x2 MIMO

Bluetooth

5.0

5.0

Android

8.0

8.0

ABD dahil altı ülkede, Pixel 2 649$, Pixel 2 XL ise 849$'dan başlayan fiyatlarla ön siparişe açıldı. Pixel 2 XL şimdilik sadece ABD'nin mobil sağlayıcılarından olan Verison'dan sipariş edilebiliyor.

Okuyucu Yorumları