Google, Pixel'le Büyük Bir Satışın Peşinde...

Google, yeni akıllı telefonu Pixel modelleri ile bu yıl içinde 3 milyon satış yapacak.

Pixel'den Google için iyi haber!

Google, Nexus serisini rafa kaldırarak yeni bir marka üzerine yoğunlaşmış ve sonunda da Pixel akıllı telefonlarını tanıtmıştı. Pixel ve Pixel XL modellerini yakın zamanda tanıtan Google, sonrasında yeni telefonlarla ilgili tartışmalara konu olmuş, yeni telefonlar bir kesim tarafından fazlasıyla beğenilirken bazı taraflarca da eleştirilmişti. Ancak görünüşe göre işler yolunda. Zira gelen rapora göre Google, Pixel ile 3 milyon satış yapmayı planlıyor.

Analist Morgan Stanley'in raporuna göre Google, bu yıl bitmeden 3 milyon Pixel satışı gerçekleştirecek. Bu satıştan toplam 2 milyar dolarlık ciro elde etmesi beklenen Google'ın, bu oranı gelecek sene yani 2017'de de arttıracağı tahmin ediliyor. Tahminlerde, yüzde 25'lik brüt kar marjıyla 128 GB Pixel XL'ın liderliğe oturacağı yer alırken, 32 GB Pixel de yüzde 22 oranında önemli bir satış oranı yakalayacak. Google'ın yine seneye Pixel'lerden 3.8 milyar dolar seviyesinde kar elde edeceği düşünülüyor.

Galaxy S8 İçin Büyük Bir İddia Daha!

Bu haberler Google için elbette sevindirici. Zira Apple'ın bu yılın son çeyreğinde 45.5 milyon iPhone satarak 28 milyar dolarla liste başı olduğu, yine Samsung Galaxy S7 edge'in de en çok satan Android telefon olduğu bu dönemde, pastadan kısa zamanda fena da olmayacak bir pay almayı başarıyor.

Bu arada Note 7 krizinden sonra kısa zaman içinde Galaxy S8'i tanıtma peşinde olan Samsung'un da seneye hızlı başlaması bekleniyor. Samsung, Galaxy S8'i kuvvetle muhtemel Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtacak.

Okuyucu Yorumları