Google Play'e tablet güncellemesi geliyor

Google Play'de yapılacak bu küçük değişiklik, onun bir konuda daha Apple'a yetiştiğini gösteriyor!

Google Play güncelleniyor!

Apple'ın iPad'e özel uygulamalardaki üstünlüğü, Google Play'de son senelerde önemli artış gösteren tablet için optimize edilmiş uygulamalarla sona erdi gibi.

Bunu bir adım daha ileri taşımak isteyen Google, yakın zamanda Google Play'deki "Tablet için tasarlanan" uygulamalar bölümünü daha görünür bir hale getirecek. Bu sayede geliştiriciler, tabletler için optimize ettikleri uygulamalarını daha iyi tanıtma fırsatı bulabilecekler.

Android Developers blog'una göre değişiklik, 21 Kasım 2013'ten itibaren devreye girecek. "Geliştiriciler, uygulamalarınız tabletleri hedef alıyorsa dikkatle dinleyin. 21 Kasım 2013'te Google Play'de yapılacak bazı değişiklikler, tablet için optimize edilmiş uygulamaların görünürlüğünü artıracak." "21 Kasım'dan itibaren 'Tabletler için tasarlandı' görünümü, tabletlerinde top-listeleri dolaşanlar için varsayılan görünüm halini alacak."

"'Tabletler için tasarlandı' kriterini karşılaşamayan uygulamalar ve oyunlar ise Google Play'i tabletiyle dolaşan kullanıcılara 'Telefonlar için tasarlandı' işaretiyle gösterilecek."

Değişiklik, tablet uygulamalarını bulma konusunda kullanıcılara ve tablete özel uygulama geliştiren geliştiricilerin işine yarayacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları