Google Play Music hatası, şarkıları siliyor!

Google'ın bu hizmetindeki bir hata, şarkı koleksiyonunuzu bir anda yok edebilir!

Google "yanlışlıkla" siliyor!

Google Play Music All Access'te ortaya çıkan bir sorun, microSD kart üzerinde saklanan müziklerin silinmesine neden olabiliyor. Ancak hizmet Türkiye'de kullanılmadığından, muhtemelen endişe edecek bir durum yok.

Android Police'in raporuna göre hata, önbelleğe alınan şarkıların telefonun baştan başlatılmasının veya microSD kartın çıkarılmasının ardından silinmesine neden oluyor. Sorunun sadece ücretli Google Play Music All Access hizmeti üzerinden indirilen şarkıları etkilediği, kullanıcının diğer şarkılarının silinmediği söyleniyor. Bir Google yetkilisi, ilk başta sorunun kopya korumasıyla ilgili olduğunu ve dosyaların bir başka cihaza taşınmasını engellemek için silindiğini söyledi. Ancak aynı konu altında bir başka Google yetkilisi, durumun farklı olduğunu, Google Play Music'in kullanıcının izni olmadan dosyaları silmemesinin gerektiğini söyledi. Yetkili, microSD kartlarla ilgili sorunun Google tarafından onarılmakta olduğu bilgisini verdi.

Google Play Music All Access kullanıcılarının sorun giderilene kadar müziklerini SD karta indirmek yerine, dahili depolamaya saklamalarında ve mümkünse cihazlarını baştan başlatmamalarında fayda var.

Okuyucu Yorumları