Google Play Services 5.0 yayınlandı!

Google'ın Android'li cihazlara sunduğu Google Play Services 5.0 güncellemesi, neler sunuyor?

Google Play Services hazır!

Android Wear uygulamalarının duyurulmasının hemen ardından Google, Play Services 5.0'ı hemen hemen tüm Android'li cihazlara dağıtmaya başladı. Android 2.3'ten Android 4.4 KitKat'a kadar pek çok cep ve tabletlere sunulan güncelleme, Google Play üzerinden otomatik olarak yapılıyor.

Google Play Services 5.0, Android Wear cihazları için geliştirilen uygulamalar için kullanıcıların işini kolaylaştırmayı amaçlayan bir API sunuyor. Google, blog'unda verdiği bilgide 5.0 güncellemesinin giyilebilir teknolojiler ve uyumlu telefonlar arasında veri eşitlemeye, denetim mesajlarını iletmeye ve veri aktarımına izin verdiğini söylüyor.

Android Wear'a özel güncellemeler, sadece belirli cihazları ilgilendiriyor. Cebinizin Android Wear'lı cihazlarla eşleşmeyi destekleyip desteklemediğini, Google'ın yeni Android Wear Check web sitesinden kontrol edebiliyorsunuz.

Güncelleme Wear'la ilgili yeniliklerin yanında geliştiricilerin güvenlik yamalarını daha hızlı sunmalarına izin veren bir dinamik güvenlik sağlayıcısı ekliyor. Google Wallet'ta yapılan bir ayarlama ise teklifleri kaydetmenize olanak tanıyor.

Okuyucu Yorumları