Google Play'de önemli yenilikler var!

Google, uygulama mağazasında iki önemli değişikliği birden yaptığını duyurdu!

Google Play'de "yaş" dönemi!

Google, uygulama mağazası Google Play'de kullanıcı ve geliştirici deneyimlerini geliştirecek iki önemli yenilik yaptığını duyurdu.

İlk yenilik, Google Play'e yaş tabanlı bir puanlama sistemi getiriyor. Mevcut standartlardan faydalanan işlev için geliştiriciler tarafından bilgi sağlanması, Mayıs'tan itibaren şart olacak. Bunun için geliştiriciler, uygulamaları ve oyunları hakkında birkaç soruyu cevaplayacaklar. Google'ın verdiği süre içinde gerekli bilgiyi sağlamayan geliştiricilerin uygulamaları, bazı bölgelerde engellenebilecek.

Bugün duyurulan ikinci yenilik ise Google Play'e yüklenen uygulamaların artık bir grup gerçek insan tarafından denetleneceği. Google'dan gelen açıklamaya göre yeni denetleme işlemleri, bir uzman takımı tarafından gerçekleştirilecek ve uygulamanın günler veya haftalar içinde değil, saatler içinde mağazaya girişi sağlanacak.

Google Play'de geliştiricilerin işlerini kolaylaştıracak başka küçük yenilikler de bulunuyor. Daha fazla bilgi için Google'ın blog gönderisini okuyabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları