Google Play'e Abonelik Seçeneği Gelebilir

Raporlara göre Google, uygulama mağazası için ilginç bir üyelik sistemini hayata sokmaya hazırlanıyor

Google,abonelik sistemi getirebilir

Google, dev uygulama ve içerik platformu Google Play'i her geçen gün daha iyi bir duruma getirmek için çalışıyor. Yakın zamanda kişiler arasında çevrimdışı olarak uygulama paylaşımını sağlamak için denemelere başlayan yazılım devi, kullanıcılarının Google Play Filmler platformu üzerinden edindiği bazı filmleri de ücretsiz olarak 4K çözünürlüğe yükseltmişti.

Bu gelişmelerden sonra kullanıcılarına daha fazla uygulama içeriği sunmak isteyen Google'ın "Google Play Pass" adıyla bir abonelik servisini kullanıcılarına sunmayı planladığı ortaya çıktı.

Bu iddiayı ortaya çıkaran XDA Developers'a göre servis, Android kullanıcılarına sabit bir aylık ödeme karşılığında bazı uygulama ve oyunları ücretsiz olarak sunacak. Bu noktada bazı ücretli uygulamaların ve oyunların bu servise dahil olmaması da ihtimal dahilinde ancak şu an için bu bilgiler XDA Developers'ın Google Play uygulamasının derinlerine gömülü kodlardan ulaştığı bazı bilgilerden yola çıkarak oluşturduğu spekülatif bir tablo olma özelliğini taşıyor.

Bu noktada kesin olarak bildiğimiz bir şey varsa, bu abonelik modelinin birçok servis için popüler bir çözüm olduğu. Spotify ve Netflix gibi birçok içerik servisi ve Amazon gibi ticaret platformları, aylık ödeme planları ile iş yapıyor. Apple'ın da abonelik bazlı bir haber servisi oluşturmaya çalıştığı yönünde ortaya çıkan bulguları da sizinle paylaşmıştık. Bu popüler iş modelini Google'ın da denemek istemesi oldukça olası.

Bu konuda Google Play uygulaması kodlarının yanı sıra XDA tarafından rastlanan başka bir bulgu ise bir kullanıcının yakın zamanda Google tarafından sunulan bir ankette bir uygulama marketi aboneliği servisi fikrine sıcak bakıp bakmadığı sorusu ile karşılaşması. Bu bilgiler ışığında Google'ın bir abonelik modeli ile iş yapma fikri üzerinde düşündüğü rahatlıkla söylenebilir. Elbette bunun yanı sıra Google Play üzerinde ayrı satın alımların yapılmaya devam etmesi de beklenen bir durum.

App Store'un Google Play'e göre Apple ve platform üzerindeki geliştircilere çok daha fazla para kazandırdığı bilinen bir gerçek. Bunu bilen Google'ın bu tabloyu değiştirmek için girişimlerde bulunacağı açık ancak yine de Google Play Pass'in bu girişimlerden biri olup olmayacağını zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları