Google Play'e Beklenen Yenilik Geldi!

Bir süredir test aşamasında bulunan bu yenilik, nihayet Google Play'e tam olarak geldi!

Google Play'e beklenen yenilik geldi!

Bir süre önce buradaki haberimizde, Google'ın, uygulama mağazası Play Store'da fiyat indirimleri konusunda test ettiği yeni özellikten bahsetmiştik. İndirime giren uygulamaların orijinal liste fiyatlarını da göstermeyi amaçlayan bu yenilikte, indirimli fiyatın, kullanıcılara ne kadar indirim sunduğunu görmemiz mümkün hale geliyordu.

İşte bu özellik, şimdi resmi olarak yayına girdi. Kullanıcılar artık, indirime giren uygulamaların yeni fiyatlarıyla birlikte, liste fiyatlarını da görebiliyor. Böylece sunulan indirimin ne kadar olduğu, net bir biçimde ortaya çıkıyor.

Google, bu özelliğin, bazı geliştiriciler tarafından kötüye kullanılabileceğinin de farkında. Örneğin bir geliştirici, sahte bir liste fiyatı gösterip, sonsuza dek uygulamasının indirimde olduğu algısını yaratabilir. İşte bu nedenle indirimler, liste fiyatının en az yüzde 30'u kadar olmak zorunda. Ayrıca bir indirim en az 1 gün, en fazla ise 8 gün devam edebiliyor. Bir geliştirici, herhangi bir uygulamasındaki indirim kampanyası sona erdiğine, yeni bir indirim için en az 30 gün beklemek zorunda.

Her ne kadar küçük bir yenilik gibi görünse de, fiyatlar ve indirimler konusunda yaşanan kargaşanın bitecek olması güzel bir gelişme...

Okuyucu Yorumları